Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΡΑΜΑ
ΝΑΤΟ και ΕΕ ματώνουν τα Βαλκάνια. Ξεσηκωθείτε!

Δυναμική η προεκλογική συγκέντρωση, με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κράτη Κυριαζή και Νίκο Φακιρίδη

Το κάλεσμα για παλλαϊκή αντίσταση στον ιμπεριαλισμό - είτε με τη μάσκα της Ευρωπαϊκής Ενωσης είτε με του ΝΑΤΟ - που απευθύνει το ΚΚΕ στο λαό, ακούγεται πιο ηχηρό και στη Βόρεια Ελλάδα. Στο κομμάτι, δηλαδή, της χώρας που, εκτός από τον οικονομικό μαρασμό και την εγκατάλειψη σηκώνει, εσχάτως και το βάρος των κυβερνητικών διευκολύνσεων προς τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους.

Το περασμένο Σάββατο ήταν η σειρά της Δράμας να φιλοξενήσει τον ρηξικέλευθο Λόγο του Κόμματος, με μια δυναμική συγκέντρωση, στην οποία μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κράτης Κυριαζής και χαιρέτισε ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής το Κόμματος Νίκος Φακιρίδης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στον Δημοτικό Κήπο, ήταν από τις καλύτερες του Κόμματος στην περιοχή, αποτέλεσμα της δουλιάς της Οργάνωσης που φέρνει όλο και πιο πολύ κόσμο σε επαφή με τις θέσεις του ΚΚΕ.

Κόσμος που συμμετείχε στη συγκέντρωση με φόντο τα συνθήματα "Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο" και "Ξεσηκωθείτε ΝΑΤΟ - ΕΕ ματώνουν τα Βαλκάνια". Ο Ν. Φακιρίδης στο σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι το ΚΚΕ "είναι το Κόμμα που έγκαιρα και άφοβα σου αποκάλυψε όλη την αλήθεια, που οι εκτιμήσεις του επαληθεύονται από τη ζωή. Που έδρασε, για να εμποδίσει και αποτρέψει τις αρνητικές για το λαό εξελίξεις. Που με συνέπεια μάχεται για να δυναμώσει τη λαϊκή παρέμβαση. Που δείχνει το δρόμο για να γίνει αποτελεσματική, να αποκτήσει δύναμη και προοπτική".

Με μια χειμαρρώδη ομιλία, που διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα, ο Κρ. Κυριαζής κατήγγειλε την κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα κόμματα δορυφόρους τους για τη στάση υποταγής απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τις απελπισμένες προσπάθειές τους να συνταχθούν, για ψηφοθηρικούς λόγους, με το κοινό αίσθημα.

"Μέχρι τώρα", σημείωσε ο Κρ. Κυριαζής, "πολλοί έλεγαν πως το ΚΚΕ χρησιμοποιεί "ξύλινη γλώσσα". Μας κατηγόρησαν πως "εσείς όλο για τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια μας λέτε". Σήμερα όλοι άρχισαν να αλλάζουν γλώσσα".

Οσον αφορά στο επιχείρημα περί πανευρωπαϊκής στροφής προς την "κεντροαριστερά" και τη σοσιαλδημοκρατία ο ομιλητής σημείωσε πως "δυστυχώς οι λαοί της Ευρώπης παραπλανήθηκαν οικτρά. Γιατί μπροστά τους βγήκε η εφαρμογή ακριβώς της ίδιας πολιτικής, που μπορεί να είναι ακόμη πιο συντηρητική από αυτή των προκατόχων τους. Τώρα βγήκε και ο πόλεμος. Αυτές οι δυνάμεις δεν μπόρεσαν καν να τον σταματήσουν", ενώ υπογράμμισε ότι τα περί"ισχυρού πόλου της ΕΕ" απέναντι στις ΗΠΑ διαψεύδονται από μια πραγματικότητα που λέει πως στο ΝΑΤΟ συμμετέχουν οι περισσότερες χώρες της ΕΕ και ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση για το μακέλεμα στα Βαλκάνια.

"Σας καλούμε να συμπαραταχτείτε μαζί μας. Μπορεί να μην συμφωνείτε σε όλα με μας. Δεν μπορεί όμως παρά να συμφωνείτε πως το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που αγωνίζεται για τα λαϊκά συμφέροντα. Πως όποιος σκύβει το κεφάλι στο τέλος θα σκύψει και τη μέση του. Δεν μπορείτε, λοιπόν, να επικροτήσετε την πορεία των άλλων κομμάτων, που υποχωρούν συνέχεια στις πιέσεις των μεγάλων αφεντικών. Για την τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας και του καθένα μας, για το αγωνιστικό παρελθόν μας και μέλλον σας καλούμε να ψηφίσετε ΚΚΕ. Να στείλετε το μήνυμα ότι οι Ελληνες αγωνίζονται", κατέληξε ο Κρ. Κυριαζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ