Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Ρίχνουν κόκκινο στο μαύρο του πολέμου

Στην πλατεία Δημοκρατίας, σε εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση, μίλησε χτες ο Σπύρος χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο Καματερό, στην εργατούπολη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κόμματος και, πιστή στις καταβολές της, με δυναμισμό, και ενθουσιασμό έδειξε τη βούλησή της για καταδίκη των ιμπεριαλιστών, μίλησε χτες ο Σπύρος χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος, που έγινε στην πλατεία Δημοκρατίας. Πολυπληθές το ακροατήριο, κρατώντας κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην Ευρώπη των δολοφόνων και των πλουτοκρατών, απέδειξε ότι τα λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη από μια άλλη προοπτική και απέδειξε, με την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα του ΚΚΕ, την απόφασή του να ρίξει κόκκινο στο μαύρο του πολέμου.

Παίρνοντας το λόγο ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε πως "το ΚΚΕ δίνει τη μάχη των ευρωεκλογών στην κατεύθυνση μιας άλλης Ευρώπης. Της Ευρώπης των κοινωνικών δικαιωμάτων και όχι των συμφερόντων των πολυεθνικών. Της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της φιλίας και ισότιμης συνεργασίας των λαών. Της κοινωνικής προόδου, ενάντια στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και της ανθρώπινης ζωής

Ενάντια στην απάνθρωπη "ελευθερία της αγοράς", ενάντια στα κέρδη των λίγων και υπέρ των συμφερόντων των πολλών.

Για μια Ευρώπη που θα αντιμάχεται τα μονοπώλια.

Δίνει τη μάχη με αισιοδοξία, στηριγμένο στη δικαίωση της πολιτικής του. Δίνει τη μάχη συσπειρωμένο και συσπειρώνοντας δίπλα του ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση από το ΚΚΕ σε γενικότερους στόχους, σήμερα όμως αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ είναι η δύναμη εκείνη που συγκροτημένα, μαζικά, δυναμικά μπορεί και εκφράζει την ευρύτερη διάθεση, αλλά και ανάγκη αντίστασης του ελληνικού λαού ενάντια στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Μαζί με ανθρώπους, οι οποίοι αντιστρατεύονται στις δυνάμεις και τους πολιτικούς εκπροσώπους των πολυεθνικών.

Ενάντια σ' αυτούς που επιδιώκουν να περάσουν την άποψη ότι μπορεί να κυριαρχεί στις διεθνείς σχέσεις, στην αντιμετώπιση κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων η λογική της ζούγκλας, η δύναμη του ισχυρού.

Δίνουμε σήμερα τη μάχη για μια Ευρώπη που θα αντιστρατεύεται ενεργά την εγκληματική και βάρβαρη πολιτική των πολυεθνικών, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που θα αποτρέπει τους βομβαρδισμούς.

Δρούμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και για τη διάλυση αυτού του επιθετικού οργανισμού.

Ως ΚΚΕ αγωνιζόμαστε συνολικά ενάντια στην ΕΕ και για τη διάλυσή της.

Δουλεύουμε για τη συσπείρωση δυνάμεων, σήμερα, στον αγώνα ενάντια στις αρνητικές, έως και ολέθριες, επιπτώσεις από την πολιτική της ΕΕ, με προοπτική την αποχώρηση απ' αυτή".

Το άλλο χέρι του ΝΑΤΟ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε πως "διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του προσανατολισμού του ΝΑΤΟ με τη νέα δομή του. Ηδη, έχουμε τις εξαγγελίες του που λένε ότι:

Αυτός ο επιθετικός, ιμπεριαλιστικός οργανισμός των πολυεθνικών έχει αποφασίσει να επεμβαίνει, να βομβαρδίζει, να δολοφονεί, όποιον θέλει, όταν θέλει και όπου θέλει. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Με τις υπογραφές των 19 χωρών - μελών του, έχει παραμερίσει τον ΟΗΕ και θεωρεί τον εαυτό του εκφραστή της διεθνούς κοινότητας.

Στις υπογραφές των ηγετών 15 χωρών της ΕΕ, στηρίζεται αυτός ο πόλεμος.

Οι σοσιαλδημοκράτες, για να δικαιολογήσουν την ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της λένε ότι τάχα αυτή είναι άφωνη, αμήχανη. Η ΕΕ δεν είναι ούτε άφωνη, ούτε αμήχανη. Είναι το άλλο χέρι του ΝΑΤΟ. Είναι χέρι που δε θωπεύει, αλλά δολοφονεί. Αλλοτε με τα όπλα κι άλλοτε με τις αποφάσεις της που οδηγούν στο περιθώριο, στην ανεργία και στη φτώχεια εκατομμύρια εργάτες και άλλους εργαζόμενους.

Οι 15 της ΕΕ είναι πολύ δραστήριοι. Οι 15 σήμερα, δεν είναι παρά οι ίδιες οι 15 θεραπαινίδες του Ιουστινιανού. Δηλαδή, στη συμπεριφορά και τη στάση τους προσομοιάζουν με τις 15 πόρνες του Ιουστινιανού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ολα τα άλλα είναι για να αποπροσανατολίζουν τους λαούς.

Ομως την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι ο λαός της Γιουγκοσλαβίας δίνει σήμερα ένα μάθημα σε όλο τον κόσμο. Πείθει με τη στάση του ότι, όσο μικρός κι αν είναι ένας λαός, η θέληση για ανεξαρτησία φέρνει αποτελέσματα. Και το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το μήνυμα του αγώνα, της πάλης, της αντίστασης".

Πολλαπλά χρήσιμη η ψήφος στο ΚΚΕ

"Σήμερα", παρατήρησε ο ομιλητής, "που αποκαλύφτηκε, σε καλοπροαίρετους ανθρώπους ο αντιλαϊκός ρόλος, ο επιθετικός χαρακτήρας της ΕΕ, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι πολλαπλά χρήσιμη.

Σήμερα, πολύ περισσότεροι μπορεί να στηρίξουν, να ενισχύσουν, να ψηφίσουν τη δύναμη της αντίστασης, της πάλης, της διεκδίκησης μιας άλλης Ευρώπης, όπου κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι λαοί.

Να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι μια συνολική ενίσχυση της διάθεσης για αντίσταση, της πολιτικής της συσπείρωσης.

Θα ενισχύσει την αυτοπεποίθεση των εργαζομένων και του λαού.

Θα πλήξει την προπαγάνδα της αναποτελεσματικότητας του αγώνα.

Και δεν πρέπει να διαψεύσουμε την παράδοση στις ευρωεκλογές να παίρνει το ΚΚΕ, περισσότερους ψήφους απ' ό,τι στις βουλευτικές εκλογές. Τούτη τη φορά, όμως, η ανάγκη για παραπέρα πιο αποφασιστική, συνειδητή ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ αποκτά μια άλλη διάσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η διεύρυνση είναι ενάντια στα συμφέροντα των λαών (2000-10-05 00:00:00.0)
Συσπείρωση και πάλη για να φύγουν από την πόλη μας οι ΝΑΤΟ-δολοφόνοι (2000-05-06 00:00:00.0)
Επικίνδυνο "μόρφωμα" η Ευρωπαϊκή Ενωση (1999-09-15 00:00:00.0)
Το οικοδόμημα αυτό μόνο ανατρέπεται (1999-06-11 00:00:00.0)
Η "ΚΕΠΠΑ" του ΝΑΤΟ (1999-06-03 00:00:00.0)
Δύο πόλεμοι, ένας εχθρός (1999-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ