Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
"Εμπρός μαρς Αριστερά"

Πολύμορφα και από όλους σχεδόν τους χώρους και τα στρώματα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης εκφράζεται η αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ για την ΕΕ και το βρώμικο πόλεμο που άναψαν οι ιμπεριαλιστές στα Βαλκάνια. Αποδέκτης του αισιόδοξου αυτού κλίματος που προμηνύει την ενίσχυση και εκλογικά του ΚΚΕ, έγινε χτες η υποψήφια Ευρωβουλευτής του Κόμματος Ελένη Γερασιμίδου στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί περιόδευσε στην κεντρική αγορά της πόλης, στο Καπάνι και το Μοδιάνο, όπου μίλησε με μαγαζάτορες και πολίτες. Στη συνέχεια μαζί με τον συνυποψήφιο Ευρωβουλευτή Γιώργο Χουρμουζιάδη,παραβρέθηκαν σε σύσκεψη που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες καλλιτέχνες της πόλης. Το βράδυ η Ε. Γερασιμίδου περιόδευσε και μίλησε σε συγκεντρώσεις στην Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

***

"Εμπρός μαρς αριστερά. Η θέση μας είναι εκεί, στο μέτωπο της εργατιάς. Οπου μας θέλει ο Μπρεχτ, όπου μας θέλει η ζωή. Η ζωή που απαιτεί ρήξη με την ΕΕ, τον συναυτουργό του εγκλήματος στη γειτονιά μας. Απαιτεί ρήξη με την κυβέρνηση της συνενοχής, με τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων", είπε η Ελένη Γερασιμίδου, μιλώντας στην ανοιχτή συγκέντρωση έξω από το εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Πυλαία. Η υποψήφια Ευρωβουλευτής κατέληξε, καλώντας τον αγωνιζόμενο λαό να στείλει και από την κάλπη μήνυμα αντίστασης: "Στις 13 Ιούνη θα πούμε ΟΧΙ στη διαφορά, στην υποταγή, στο συμβιβασμό. ΟΧΙ στην τρομοκρατία, ΟΧΙ στον πόλεμο. Δε φτάνει να αγανακτούμε. Μπορούμε με το ΚΚΕ να αλλάξουμε πορεία".

Στη συγκέντρωση, παρών ήταν ο τραγουδιστής Πασχάλης Τερζής.

Στην ίδια συγκέντρωση μίλησε και ο Ζήσης Λυμπερίδης,στέλεχος της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: "Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ δολοφονεί τους λαούς. Είναι όμως η πρώτη φορά που επιτίθεται απροκάλυπτα έξω από τα όριά του. Και αυτό δείχνει ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή της ΝΑΤΟικής βαρβαρότητας".

***

Στο Πανόραμα που είναι η γενέτειρα της Ελένης Γερασιμίδου, γείτονες και φίλοι της επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Η Ελένη Γερασιμίδου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της είπε: "Μάθαμε από μικροί να ονειρευόμαστε, αλλά και να αντιστεκόμαστε", δείχνοντας έτσι το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ.

Ο Σάκης Βαρδαλής,στέλεχος της ΚΟΘ που μίλησε στη συγκέντρωση: έξω από το Εκλογικό Κέντρο του Κόμματος στο Πανόραμα, αναφερόμενος στους βιομηχάνους και τα διάφορα φόρουμ που γίνονται για την ανασυγκρότηση της Γιουγκοσλαβίας είπε: "Θυμίζουν τους κληρονόμους που μαλώνουν πάνω απ' το κρεβάτι του νεκρού για τη μοιρασιά της κληρονομιάς".

***

Νωρίς το μεσημέρι, μετά την περιοδεία της στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου διαπίστωσε την παρατεινόμενη κρίση στην αγορά που πλήττει τους μικρομεσαίους καταστηματάρχες, η Ελένη Γερασιμίδου δήλωσε: "Εμείς συζητήσαμε με τον κόσμο και διαπιστώσαμε θετική ανταπόκριση στις θέσεις του ΚΚΕ. Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα και ο κόσμος δείχνει να το αντιλαμβάνεται ολοένα και περισσότερο, πως η ΕΕ για την οποία μας μιλά η κυβέρνηση, είναι μια Ενωση, η οποία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μικρομεσαίων, των εργαζομένων, αλλά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ