Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη των γονιών μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ,ο οποίος δολοφονήθηκε από χίτες στις 29 Αυγούστου 1945 και της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, που πέθανε στις 28 Φλεβάρη 1964. Καθώς και στη μνήμη της αγωνίστριας αδελφής μου ΓΙΩΤΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, που πέθανε στις 26 Μάη 1998 και αντί για μνημόσυνο προσφέρω, ως δεύτερη δόση, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αθήνας, για τις ευρωεκλογές.

Γιάννης Τζαβέλλας

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΣΧΑΛΟΓΛΟΥ,που χάσαμε στις 10 Μάρτη 1999 και του συζύγου μου ΙΟΡΔΑΝΗ ΒΛΑΧΟΥ (φωτογραφία), που εκτελέστηκε στο Μακρονήσι, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 10.000 δρχ.

Αρτεμις Βλάχου

* * *

Στις 28 Μάη, κλείνουν 8 μήνες από τότε που χάσαμε τον αγαπημένο μας σύζυγο και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ ως την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Σοφία Μητραντζά

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ,προσφέρω 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Τ. Σ.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ ΖΑΒΑΛΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Μαρίκα Ζάβαλη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΥ,που πέθανε πρόσφατα και αντί για μνημόσυνο, η βαφτιστήρα του Φωτεινή προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας, 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΙΠΛΑΡΑΚΟΥ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, του ΘΩΜΑ ΝΙΚΟΛΟΥ,του ΓΙΩΡΓΗ ΑΣΗΜΟΝΗ,του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΓΙΑ,που υπέκυψε από τα βασανιστήρια το 1947 στη Νιγρίτα, του ΓΙΩΡΓΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ,που δολοφονήθηκε από τη χούντα στις 9 Μάη 1968, του ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο το 1947 και του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ,στελέχους του ΚΚΕ, που πέθανε στην Ικαρία, από όπου καταγόταν, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης, 47.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Στέλλα - Μιχάλης Τσαρουχάς

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγαπημένου αδελφού μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΞΥΛΑΡΕΑ,προσφέρουμε στη μνήμη του 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Ευσταθία, Κανέλα και ο γαμπρός του Παναγιώτης Τριαντάφυλλος

* * *

Πέρασαν 53 χρόνια από τις 30 Μάη 1946 που δολοφονήθηκε ο αγωνιστής ΦΩΤΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, δικηγόρος, ενώ πήγαινε από την Αμφισσα στην Αθήνα για να πάρει μέρος στο Πανελλαδικό Συνέδριο του ΑΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω της ΚΟΒ "Αγ. Παύλου" - Βάθης, και κάνω έκκληση σε όλους τους πατριώτες του να τιμήσουν τη μνήμη του, ενισχύοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Βαγγελιώ Λύτρα, από το Σερνικάκι Παρνασσίδας

* * *

Πριν από 27 μήνες, στις 26 Φλεβάρη 1997, άφησε την τελευταία της πνοή στο δωμάτιο 511 του Νοσοκομείου του ΕΕΣ Αμπελόκηπων Αθήνας η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ,εθελόντρια προϊσταμένη του ΕΕΣ, από το 1954 αδελφή. Υπήρξε άξια κόρη του Γεωργίου και της Αικατερίνης Χωραφάκη. Καλή με τα αδέλφια της όλα. Υποδειγματική νύφη, με φροντίδα και στοργή στην πεθερά της. Αξια σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα του Νίκανδρου Κεπέση. Καλή συνάδελφος. Συνεπής αγωνίστρια, συνδικαλίστρια, ανένταχτη κομμουνίστρια και αδιάλλακτη υπερασπιστής της πολιτικής και των ιδανικών του ΚΚΕ, μέλος του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ.

Στην αξέχαστη μνήμη της, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Νίκανδρος Κεπέσης

* * *

Ο Αναστάσιος Ρηγόπουλος και η αδελφή του Αγγελική προσφέρουν στη ΝΕ Λακωνίας για τις ευρωεκλογές 25.000 δρχ., στη μνήμη του αδελφού τους ΠΑΝΟΥ,που δολοφονήθηκε το 1946 από παρακρατικούς τρομοκράτες.

* * *

Στη μνήμη του ΑΛΕΞΗ η συντρόφισσά του Δώρα προσφέρει μέσω ΚΟ Πειραιά 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές και 50.000 δρχ. για αγορά φαρμακευτικού υλικού για το λαό της Γιουγκοσλαβίας.

* * *

Τα μέλη του Παραρτήματος Χαλανδρίου της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν στη μνήμη των νεκρών μελών του Παραρτήματος 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, 50.000 δρχ. για το λαό της Γιουγκοσλαβίας και 30.000 δρχ. στη "Δημοκρατική Μέριμνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ