Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αρχισε η απεργία στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Αρχισε χτες η απεργία διαρκείας στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ, μετά την αποτυχημένη συνάντηση της Διοίκησης του Σωματείου με τους εκπροσώπους της εταιρίας και με τη διαμεσολάβηση του ΟΜΕΔ. Κατόπιν τούτου, διακόπηκε η λειτουργία όλων των μονάδων παραγωγής και σταμάτησε η φορτοεκφόρτωση και διακίνηση πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων στο Σταθμό Φόρτωσης Βυτιοφόρων Αυτοκινήτων, στη Νησίδα, στο Λιμάνι κλπ.

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικών Πετρελαίων ΑΕ καταγγέλλει την εταιρία ότι αθετεί συμφωνίες που έχει υπογράψει και αφορούν επενδύσεις για τη βιωσιμότητα του συγκροτήματος και ότι επιμένει στο κλείσιμο τεσσάρων παραγωγικών μονάδων. Επίσης καταργεί ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων, καταργεί αποφάσεις διαιτητικών δικαστηρίων και με το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" επιβάλλει νέο εργασιακό δίκαιο κατά το δοκούν.

"Σε όλα αυτά, οι εργαζόμενοι απαντούν με απεργία διαρκείας. Αγώνας για να μην επιστρέψουμε στον εργασιακό μεσαίωνα και για να σταματήσει η αποβιομηχάνιση στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας", τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ