Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη συχνότητα των κωδίκων

Με την παρουσία των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης άρχισε χτες η συζήτηση για τους κώδικες δεοντολογίας ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών. Η συζήτηση διεξάγεται, με βάση το προσχέδιο που είναι ήδη έτοιμο και το οποίο περιλαμβάνει 60 άρθρα. Επιδίωξη του ΕΣΡ, όπως είπε ο πρόεδρός του Παύλος Σούρλας, είναι στην τελική διαμόρφωση των κωδίκων να ληφθούν υπόψη οι γνώμες όχι μόνο των αρμόδιων επαγγελματικών φορέων, όπως η ΕΣΗΕΑ, αλλά μέσω του Τύπου να ζητηθεί η γνώμη και του τηλεοπτικού κοινού. Στη χτεσινή συνεδρίαση συμμετείχαν τα νέα τακτικά μέλη του ΕΣΡ που διορίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι: Δημήτρης Ψυχογιός, Εύη Δεμίρη και Σταύρος Τσακυράκης.

Χτες, επίσης, το κλιμάκιο ελέγχου παραπόνων του ΕΣΡ είχε καλέσει εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών μετά από καταγγελίες για συγκεκριμένη διαφήμιση παγωτού, η οποία έθιγε ανηλίκους. Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών από τους οποίους μεταδόθηκε η διαφήμιση υποστήριξαν ότι πολλές φορές υπάρχει αδυναμία ελέγχου του περιεχόμενου των διαφημίσεων και πως όταν αντελήφθησαν το περιεχόμενό της διέκοψαν τη μετάδοση. Με αφορμή τη συγκεκριμένη καταγγελία το ΕΣΡ επανέφερε το θέμα της αυτορρύθμισης και αυτοδέσμευσης των ενδιαφερομένων πλευρών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά με τη διαφήμιση.

Με εντατικούς ρυθμούς το ΕΣΡ από την ερχόμενη βδομάδα θα ασχοληθεί με τις ραδιοφωνικές άδειες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Από τις 86 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί οι 50 ραδιοφωνικοί σταθμοί ήδη λειτουργούν. Εχει ολοκληρωθεί η μοριοδότηση. Το ΕΣΡ θα αξιολογήσει τις αιτήσεις και θα εκφράσει τη γνώμη του προς τον υπουργό, ο οποίος θα δώσει τις 20 ραδιοφωνικές άδειες. Το υπουργείο Τύπου, όπως διευκρίνισε ο Παύλος Σούρλας θα έχει και την ευθύνη για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν με τους σταθμούς που δε θα πάρουν άδεια και οι οποίοι λειτουργούν.

Και το θέμα, όμως, της ψηφιακής φαίνεται ότι θα επανέλθει προς συζήτηση στο ΕΣΡ, αφού το αναπληρωματικό μέλος του ΕΣΡ Χρήστος Οικονόμου που έχει διοριστεί από το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον πρόεδρο του ΕΣΡ να μπει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση επιστολή του που αφορά τη Multichoice και δημοσιεύματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτό τον καιρό για την ψηφιακή πλατφόρμα. Το ΕΣΡ ως γνωστό πριν λίγο καιρό γνωμοδότησε θετικά για την Multichoice.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ