Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Συμβουλές... τακτικής

Σε συμβουλές... τακτικής προς την κυβέρνηση, σε έντονο - ελέω επικείμενων ευρωεκλογών - ύφος επιδόθηκε χθες στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ασκησε κριτική στους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι "στη Διάσκεψη Κορυφής της ΕΕ έπρεπε να ζητήσει έκτακτη συζήτηση του πολέμου, ως αυτοτελούς πολιτικού ζητήματος που αφορά την Ευρώπη και να καταγράψει τη διαφωνία της". Παράλληλα, σημείωσε πως δεν έπρεπε να αποδεχτεί τον ναυτικό αποκλεισμό της Γιουγκοσλαβίας καθώς και τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από την Ελλάδα.

Αναπτύσσοντας προτάσεις τακτικής, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, τόνισε χαρακτηριστικά πως "η κυβέρνηση του κ. Σημίτη, εμφορείται από την αντίληψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτε, σε αντίθεση με τις αποφάσεις και τις θελήσεις των ισχυρών εταίρων μας. Αυτό εκφράζεται σε όλους τους τομείς, σε όλα τα θέματα. Από αυτή την αντίληψη πηγάζουν οι θεωρίες περί μονόδρομων και οι ακατανόητοι δογματισμοί. Βεβαίως, κανείς δεν προτείνει στην κυβέρνηση να συγκρουστεί τυφλά με όλους και με όλα. Πάντα όμως υπάρχουν περιθώρια για εναλλακτικές λύσεις. Ποτέ στην πολιτική δεν υπάρχει μόνο μια λύση, μόνο μια γραμμή. Χρειάζεται σωστός υπολογισμός των συσχετισμών και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και οι άλλοι. Ομως αυτή την πλευρά των πραγμάτων δεν τη χρησιμοποίησε ούτε την αξιοποίησε η ελληνική κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ