Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Συνεχίζουμε το παράδειγμα του Λαμπράκη

Μνημόσυνο τιμής στον αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης

Με μια σεμνή εκδήλωση που διοργάνωσε για άλλη μια φορά η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα στο Α Νεκροταφείο το μνημόσυνο του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη,που δολοφονήθηκε από φασιστοειδή του κράτους και παρακράτους πριν 36 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Τον αγωνιστή τίμησαν με τη συμβολική ειρηνοδρομία, που διοργάνωσαν 10 μαραθωνοδρόμοι αθλητές, που ξεκίνησαν από το μνημείο του Λαμπράκη στην Παλλήνη και κατέληξαν στο μνήμα του στο Α Νεκροταφείο Αθήνας. Στη λιτή, αλλά γεμάτη φλόγα και συγκίνηση εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος φίλων της ειρήνης, από της Επιτροπές Ειρήνης της Αθήνας και του Πειραιά, πολλά μέλη της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, καθώς και οι δύο γιοι του αγωνιστή Γρηγόρης και Γιώργος και ο εγγονός του Γρηγόρης.

Εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ, στη ζωή και τη δράση του αγωνιστή, αναφέρθηκε με ομιλία του, ο πρόεδρός της και επίτιμος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, Ευάγγελος Μαχαίρας,ο οποίος υπογράμμισε τη διαχρονική αξία του παραδείγματος του Γρηγόρη Λαμπράκη, για τη συνέχιση του αγώνα για την ειρήνη, ιδιαίτερα στις μέρες μας με τον άδικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Τέλος σημείωσε ότι μόνο οι λαοί μπορούν να μπουν φραγμός στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα μέσα από την ανάπτυξη ενός μεγάλου φιλειρηνικού παγκόσμιου κινήματος.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και λουλουδιών από όλους τους παραβρισκόμενους, στο μνήμα του μεγάλου αγωνιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ