Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντισταθείτε στη μετατροπή του Βόλου σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών

Πρόσκληση προς τους φορείς του Βόλου να αντισταθούν στη μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών στη δολοφονική τους επιδρομή στη Γιουγκοσλαβία, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με το πρόσχημα των "προγραμματισμένων" ασκήσεων δεν πείθει κανέναν και μόνο τυχαία δεν είναι. "Πιστεύουμε, τονίζεται, ότι οι κινήσεις αυτές στο λιμάνι του Βόλου, με την παρουσία αρματαγωγών που μεταφέρουν άρματα μάχης και άλλα πολεμικά υλικά τα οποία στη συνέχεια οδηγήθηκαν με νταλίκες σε στρατόπεδα της περιοχής μας (ο κύριος όγκος βρίσκεται στο εργοστάσιο αρμάτων του Βελεστίνου), είναι ενταγμένος στα σχέδια προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων για την πραγματοποίηση των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γιουγκοσλαβία".

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει ακόμη πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό ότι "δε συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ οι μέχρι τώρα ενέργειές της αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Η μοναδική αλήθεια που γνωρίζει ο ελληνικός λαός είναι, ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πει ούτε ένα όχι στους Αμερικανονατοϊκούς φονιάδες, αλλά αφού υπέγραψε όλες τις αποφάσεις τους, ετοιμάζεται τώρα να πάρει μέρος ενεργά στις χερσαίες επιχειρήσεις με την αποστολή 2.000 στρατιωτών, με το πρόσχημα της ειρηνευτικής δύναμης".

Στην ανακοίνωση καλείται ο λαός της περιοχής όχι μόνο να "να ξεσηκωθεί ενάντια στη συμμετοχή της κυβέρνησης σ' αυτόν το βρώμικο πόλεμο, αλλά να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που άλλα με μισόλογα και άλλα ευθέως προσπαθούν να μισομοιράσουν τις ευθύνες μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Μιλόσεβτις. Οι ευρωεκλογές στις 13 Ιούνη, τονίζεται, είναι μια ευκαιρία να καταδικάσετε αυτήν την πολιτική και με την ψήφο σας, ενισχύοντας το ΚΚΕ, τη μόνη καθαρή και συνεπή δύναμη. Το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκε στην πράξη και όχι με λόγια απέναντι σ' αυτόν το βρώμικο πόλεμο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ