Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΩΝΑΣ
Συνάντηση με συναδέλφους

Περιοδεία του ευρωβουλευτή του Κόμματος στο κτίριο ΝΥΜΑ του ΟΤΕ

Να κάνουν την ψήφο τους "όπλο", που στις 13 Ιούνη θα "εκπυρσοκροτήσει" καταδικάζοντας τα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι ευθύνονται και για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και για τον "πόλεμο" στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, κάλεσε χτες το πρωί τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ο νυν και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Θεωνάς,που περιόδευσε στο κτίριο ΝΥΜΑ (επί της 3ης Σεπτεμβρίου). Η χτεσινή επίσκεψη του ευρωβουλευτή στο κτίριο του ΟΤΕ δεν ήταν μόνο περιοδεία σε χώρο εργασίας, ήταν και μια συνάντηση με συναδέλφους του, με ανθρώπους που μαζί αγωνίστηκαν επί χρόνια διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Και η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του ΚΚΕ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις, τις απόψεις και το ρόλο του Κόμματος ενόψει και των επερχόμενων ευρωεκλογών, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Στο ισόγειο του κτιρίου, όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα δύο μεγάλα γεγονότα που πρέπει να επηρεάσουν την κρίση του λαού σ' αυτές τις εκλογές:

- "Το βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται στη γειτονιά μας ενάντια σε μια ανεξάρτητη χώρα που αντιστέκεται περήφανα και με αυτοθυσία στη "νέα τάξη πραγμάτων".

- Την ΟΝΕ και τις πολιτικές που συνοδεύουν αυτή την επιλογή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, που πλήττει τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και πρώτα απ' όλα των εργαζομένων". Παράλληλα, τόνισε πως ο διπλός στόχος των ιμπεριαλιστών είναι να μετατρέψουν, μέσα από την καταστροφή, τα Βαλκάνια σε μια "ήσυχη αυλή" και να κατοχυρώσουν το νέο ρόλο του ΝΑΤΟ το οποίο "μετατρέπουν σε επιθετικό οργανισμό παγκόσμιας εμβέλειας προκειμένου να στηρίξει και να επιβάλει στους λαούς ένα παγκόσμιο σύστημα οικονομικής κυριαρχίας".

Αναφερόμενος στην πορεία της χώρας μας για την Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση, που μεγαλόσχημα "λανσάρει" η κυβέρνηση, τόνισε: "Αυτή την περίοδο γινόμαστε μάρτυρες των βομβών που πέφτουν στη Γιουγκοσλαβία από το ΝΑΤΟ, αλλά δεχόμαστε και τις "βόμβες" της ΟΝΕ πάνω στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα". Χαρακτήρισε πολιτική "χωρίς ημερομηνία λήξης" τη σκληρή πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση και υπογράμμισε πως τα προβλήματα δε λύνονται σκύβοντας το κεφάλι και εφαρμόζοντας πολιτική υποτέλειας.

"Το αντίπαλο δέος σήμερα είναι οι λαοί, πρέπει να αντισταθούμε",τόνισε ο ευρωβουλευτής και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην ξεχάσουν πως: "Στις 13 του Ιούνη δεν εκλέγουμε απλά ευρωβουλευτές, ψηφίζουμε αυτούς που θα μπορέσουν να προβάλουν, να αναδείξουν τη φωνή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Ψηφίζουμε το Κόμμα που παλεύει και αντιστέκεται. Αλλωστε το ίδιο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αποδεικνύει πως σ' αυτό τον αγώνα έχει θέση κάθε πολίτης που συγκινείται και ευαισθητοποιείται απ' την τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε. Για να πυκνώσουν οι γραμμές ενός μετώπου πατριωτικού, αντιπολεμικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη δεχτούν θυσίες οι εργαζόμενοι για τα κέρδη του κεφαλαίου (2009-03-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-01-29 00:00:00.0)
Με την ψήφο μας σημαδεύουμε τους εγκληματίες (1999-06-03 00:00:00.0)
Σ' αυτό το μέτωπο έχουν θέση πολλοί (1999-05-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-11-20 00:00:00.0)
Οι ευρωπαϊκοί λαοί θα αντιδράσουν (1998-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ