Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων

Σε κινητικότητα βρίσκονται τα συνδικάτα στην "Ολυμπιακή Αεροπορία", για να καθορίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα που "γεννά" η κυβερνητική πολιτική στον εθνικό αερομεταφορέα και η επικείμενη έλευση του ξένου "μάνατζερ".

Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει κοινή σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων την ερχόμενη βδομάδα και θα προγραμματιστούν περιοδείες στους χώρους δουλιάς για την ενημέρωση και ενεργοποίηση των εργαζομένων.

Στο μεταξύ το ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) στην τελευταία του συνεδρίαση εξέτασε την κατάσταση στην ΟΑ και κατέληξε στις παρακάτω διαπιστώσεις:

  • Η οικονομική κατάσταση της εταιρίας πάει από το κακό στο χειρότερο, παρά τα συνεχή "προγράμματα εξυγίανσης" και τον τελευταίο νόμο 2602/98. Η ΟΑ συρρικνώνεται και απαξιώνεται. Κανένας οικονομικός στόχος δεν επιτεύχθηκε και κανένα μέτρο ανάπτυξης και εξυγίανσης δεν πάρθηκε.
  • Ο μοναδικός στόχος που επιτεύχθηκε στο ακέραιο, είναι η δραματική συρρίκνωση των αμοιβών και των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
  • Κυβέρνηση και διοίκηση, με την τακτική της "μετάθεσης ευθυνών", αφήνουν τον εθνικό αερομεταφορέα να φθίνει, να συκοφαντείται, να απαξιώνεται, χωρίς προγραμματισμό, εφόδια και υποδομή, αλλά και σημαντικές ελλείψεις προσωπικού σε ζωτικούς τομείς.

Με ανακοίνωσή της η ΟΣΠΑ ζητά από την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: α) Ποιος ευθύνεται για τα τεράστια ελλείμματα της ΟΑ μετά τις συνεχείς "εξυγιάνσεις". β) Πού πήγαν τα δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές από τη θυσία των εργαζομένων. γ) Γιατί τα "προγράμματα εξυγίανσης" που παρουσιάζονταν στη Βουλή και στο λαό σαν ο μόνος δρόμος σωτηρίας, όχι μόνο δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, αλλά χειροτέρευσαν την κατάσταση;

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση και τις ευθύνες της κυβέρνησης, η ΟΣΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθε ένδικο και συνδικαλιστικό μέτρο, ώστε να αποκαλυφθούν οι αιτίες και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ