Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ
ΟΧΙ στη ρύθμιση - ομηρία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησαν χτες, οι Σύλλογοι Αναπληρωτών - Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Αθήνας,Ζακύνθου,Φωκίδας,και η Πανθεσσαλική Επιτροπή,οι οποίοι αντιδρούν σε πρόσφατη ρύθμιση - ομηρία του υπουργείου για τους αναπληρωτές, που μεταξύ άλλων καταστρατηγεί τον αδιάβλητο θεσμό του διορισμού των εκπαιδευτικών από την επετηρίδα.

Συγκεκριμένα, με τη ρύθμιση αυτή, όσοι αναπληρωτές συμπληρώνουν 16 μήνες προϋπηρεσία, καλούνται να υποβάλουν εντός ορισμένης προθεσμίας αίτηση, για την εγγραφή τους σε μια νέα επετηρίδα, ώστε σταδιακά να απορροφούνται σε θέσεις που θα ορίζει το υπουργείο και που δε θα έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν.

Οι αναπληρωτές με τη σειρά τους, απαιτούν από το υπουργείο να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για όλους και μόνιμο διορισμό όσων εργάστηκαν μέχρι τις 30/6/98 σε δημόσια σχολεία, με βάση την υπάρχουσα κατάταξή τους στην επετηρίδα. Γιατί, όπως τονίζουν, δεν μπορεί με τη ρύθμιση αυτή να διορίζεται απόφοιτος του '90 που συμπληρώνει 16 μήνες προϋπηρεσία και να μένει έξω απόφοιτος του '80 και '83 επειδή έχει λιγότερους μήνες προϋπηρεσία, τη στιγμή μάλιστα που βάση του ορίου που θέτει το υπουργείο για διορισμούς από την επετηρίδα ως το 2003, ήταν πολύ κοντά στο να διοριστεί.

Επίσης, οι αναπληρωτές ζητούν την εξασφάλιση της εργασίας τους μέχρι τη μέρα διορισμού τους, παγίωση των ποσοστών διορισμών από την επετηρίδα στο 50% από το 2000 - 2003, κατ' εξαίρεση διορισμούς εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν το 45ο έτος της ηλικία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ