Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο τρόμος τους, δύναμή μας

Tρόμος! Τρόμος μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή οργή που απειλεί ευθέως, από διαδήλωση σε διαδήλωση, να τσακίσει τόσο το καθεστώς της υποτέλειας όσο και τους σύγχρονους "κουίσλινγκ", που παριστάνουν την κυβέρνηση αυτής της χώρας, αυτούς που έχουν - στη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή - ως πρώτη ορατή αποστολή το να εξασφαλίζουν καθημερινά "γην και ύδωρ" στις δυνάμεις κατοχής του ευρωατλαντικού φασισμού.

****

Tρόμος τούς κατέχει. Αλλιώς δεν εξηγείται το φαινόμενο: Από διαδήλωση σε διαδήλωση γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες της έμπρακτης έκφρασης του τρόμου τους. Κάποια ανθρωπόμορφα κτήνη με στολές παραλλαγής, που στέλνονται να φρουρήσουν τα στρατόπεδα και αεροδρόμια των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής, εκφράζονται από διαδήλωση σε διαδήλωση όλο και πιο βίαια. Το μίσος και η λύσσα, που ζωγραφίζονται στα πρόσωπά τους κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με διαδηλωτές, αυξάνει μέρα με τη μέρα. Η επίδειξη των γεννητικών οργάνων τους προς τους διαδηλωτές, σπορ στο οποίο επιδίδονται συνήθως, μοιάζει πταίσμα μπροστά στην αυξανόμενη δολοφονική βία τους, κάθε φορά που η σύγκρουση φτάνει στο όριο του πρόσωπο με πρόσωπο. Θρασύδειλοι, που κατ' επανάληψη έχουν αποδειχτεί υπάλληλοι του οργανωμένου εγκλήματος, ξεσπούν όταν βρίσκονται σε κατάσταση αγέλης ΜΑΤ απέναντι στον εχθρό - λαό. Το μίσος που βγάζουν δε μαρτυρά ένα προσωπικό ψυχολογικό πρόβλημα. Εκφράζουν απλά το ρόλο τους: Αφιονισμένες δυνάμεις καταστολής του λαϊκού κινήματος σε δράση την ώρα που το αστικό κράτος - αφέντης τους έντρομο ζητά προστασία από την πίεση που ασκεί ο εχθρός - λαός.

*****

Tα αφεντικά γνωρίζουν τον κίνδυνο. Γνωρίζουν πως διαδήλωση τη διαδήλωση ο εχθρός - λαός αποκτά όλο και βαθύτερη συνείδηση: Πως η σύγκρουση σ' όλες τις εκφράσεις της, πότε για τον πόλεμο, πότε για την οικονομία και άλλοτε για τη δημοκρατία, είναι κατά βάση ταξική. Και πώς εν τέλει οριστική λύση θα υπάρξει μόνο με την επικράτηση της τάξης που σήμερα βρίσκεται από κάτω... Συνείδηση που με τη σειρά της οδηγεί πρώτα στην αναζήτηση και μετά την απόφαση για τη συγκρότηση και ενίσχυση του μόνου στρατού που είναι ικανός να φέρει σε πέρας τη σύγκρουση με όρους νίκης για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

****

Aυτή την πορεία προς μια τέτοια συνείδηση τρέμει η άρχουσα τάξη. Γι' αυτό και τώρα που ο πόλεμος οδηγεί - αναγκάζει σε μία σε βάθος ταξική σύγκρουση, η εντολή των αστών προς το ειδικά εκπαιδευμένο γι' αυτό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μόνο μία: Τσακίστε αποφασιστικά όσους σηκώνουν κεφάλι.

Απέναντι σ' αυτόν τον δικό τους ξεκάθαρο στόχο η πρώτη δική μας απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά: Καλύτερη οργάνωση της πάλης και καμιά αυταπάτη για τα όρια δράσης των δυνάμεων της κρατικής καταστολής. Ακόμα πιο μαζικές, πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, που να μην τους αφήνουν πράγματι σε "χλωρό κλαρί".

Θ. Λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ