Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Αντίσταση στη βαρβαρότητα

Να αντιδράσει ο Δήμος Αθηναίων στα εγκλήματα που διαπράττουν ΝΑΤΟ και ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας, ζητά η "Συμπαράταξη για την Αθήνα".

Συγκεκριμένα, με γράμμα του στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης" Λεων. Αυδής, ζητά να εκφράσει το ΔΣ, με ψήφισμά του, τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τα εγκλήματα της γενοκτονίας και της καταστροφής του περιβάλλοντος που διαπράττουν κατ' εξακολούθηση οι ΗΠΑ και η ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία.

Να σημειωθεί πως το ΔΣ, κατόπιν παλαιότερης πρότασης της "Συμπαράταξης" έχει εκδώσει ήδη ένα πρώτο ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή του στους βομβαρδισμούς. Τώρα ο συνδυασμός, με δεδομένη τη συνέχιση και την εντατικοποίηση της ΝΑΤΟικής επίθεσης, επανέρχεται στο ζήτημα και σημειώνει ότι η έκδοση και νέου ψηφίσματος επιβάλλεται ενόψει της έκτασης που έχουν πάρει οι βάρβαροι βομβαρδισμοί νοσοκομείων, σχολείων, φυλακών, κατοικιών και άλλων μη στρατιωτικών στόχων και των μη αναστρέψιμων καταστροφών του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, η "Συμπαράταξη" επισημαίνει τη συστηματική αποπληροφόρηση και την κατάπνιξη κάθε αντίθετης φωνής, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υπογραμμίζει ότι η Αθήνα δεν μπορεί να περιορίζεται σε ρόλο αχθοφόρου της ιστορίας της, αλλά οφείλει να παρέμβει ενεργητικά για την προάσπιση των αξιών του ανθρωπισμού ενάντια στη βαρβαρότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ