Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Προβοκατόρικες οι συλλήψεις

"Λύπη και οργή", για τη σύλληψη των δύο μελών της ΚΝΕ, με αφορμή το ρίξιμο του αγάλματος του Τρούμαν, εκφράζει με δήλωσή του ο Στρατής Κόρακας,επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

"Μόνο λύπη και οργή μπορεί να νιώθει κανείς γι' αυτή την προσαγωγή των δύο μελών της ΚΝΕ στο Αυτόφωρο με την κατηγορία ότι πήραν μέρος στο ρίξιμο του αγάλματος Τρούμαν, το οποίο αποτελεί ντροπή για ολόκληρο το λαό μας", σημειώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και συνεχίζει. "Και μάλιστα με τον τρόπο που συνελήφθησαν, ένα χιλιόμετρο μακριά, με τη δικαιολογία ότι απλώς είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητο. Ετσι, λοιπόν, βλέπουμε, σε μια εποχή που η εγκληματικότητα αναπτύσσεται στη χώρα μας και γίνεται προφανής η ανεπάρκεια της Αστυνομίας,να δείχνει η αστυνομία μια ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα σε τέτοιες περιπτώσεις".

"Το άγαλμα αυτό", συνεχίζει ο Στρ. Κόρακας, "πέφτει σε μια στιγμή που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, ο ΝΑΤΟικός ιμπεριαλισμός, πραγματοποιεί αυτή την άγρια, απρόκλητη επίθεση ενάντια στο γειτονικό, ηρωικό γιουγκοσλαβικό λαό και μπορεί να θεωρηθεί ως μια συμβολική πράξη αντίθεσης, αντίστασης, αγανάκτησης του λαού μας απέναντι σ' αυτή την επίθεση. Πιστεύουμε, ότι θα πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση αυτού του είδους τις προβοκάτσιες, οι νέοι αυτοί που συνελήφθησαν, χωρίς να παύουν να είναι περήφανοι για το ότι έπεσε το άγαλμα του Τρούμαν, δεν πήραν μέρος στο ρίξιμό του. Κατά συνέπεια, δεν πρέπει να αρπάζουν από το σωρό, μέσα στην πόλη, τυχαία, κάποια μέλη της ΚΝΕ, επειδή, δήθεν, εντόπισαν κάποιο αυτοκίνητο, μόνο και μόνο για να φανούν αρεστοί στους Αμερικάνους αφέντες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ