Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Βούλιαξαν στο λάκκο της νοθείας

Αποχώρησαν απ' το συνέδριο η "Πανεπιστημονική" και η ΔΗΚΝΙ. Η "Πανεπιστημονική" καταγγέλλει στους γιατρούς ότι όσοι από δω και μπρος εμφανίζονται ως διοίκηση της Ομοσπονδίας, έχουν προκύψει από πολιτικά απαράδεκτες και νομικά προσβλητές, διαδικασίες

Οι εκλογές στην Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Ομοσπονδίας, όχι μόνο αποκάλυψαν το μέγεθος της νοθείας αλλά επιφύλαξαν και ψυχρολουσία για ορισμένους πρωταγωνιστές της νοθείας. Εστι η ΠΑΣΚ ήρθε δεύτερη μεταξύ των απομεινάντων - και ψηφισάντων συνέδρων - μετά την αποχώρηση της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών" (ΔΠΚ - Γ) και της "Δημοκρατικής Κίνησης Νοσοκομειακών Ιατρών" (ΔΗΚΝΙ),που κατήγγειλαν τη νοθεία.

Το συνέδριο έγινε στις 28 - 30 Μάη 1999 στον Ερυθρό και όπως ανακοινώθηκε στην αρχή των εργασιών, υπήρξαν παραλείψεις και παρατυπίες.Παρ' ότι, όπως καταγγέλλει η ΔΠΚ - Γ είχε λήξει η θητεία της διοίκησης εδώ και ένα χρόνο, δεν είχαν κάνει εκλογές σε περισσότερες από δέκα ενώσεις. Παρουσίασαν προς έλεγχο τα πρακτικά των εκλογών των ενώσεων, ελάχιστα πριν το συνέδριο, θέλοντας να αποκρύψουν τις παρατυπίες τους.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΠΚ - Γ τονίζει: "Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και συναισθανόμενοι τη σοβαρότητα ενός τέτοιου συνεδρίου και τη στοιχειώδη εμπιστοσύνη που πρέπει να υπάρχει, η "Πανεπιστημονική" έκανε αγωνιώδεις προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή, να υπάρξει μικρή αναβολή του συνεδρίου και να δοθεί χρόνος ώστε και η νομιμότητα των συνέδρων να εξασφαλιστεί και να γίνουν εκλογές εκεί όπου δεν έγιναν.Ηταν μια υπεύθυνη πολιτική πρόταση που αν γινόταν δεκτή θα αποκαθιστούσε κάπως την ήδη κλονισμένη εμπιστοσύνη των γιατρών προς την Ομοσπονδία. Με την ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΑΕΓ και της ΑΡΣΙ, αποφασίστηκε να προκύψει ένα κυριολεκτικά νόθο συνέδριο. Η "Πανεπιστημονική" αποχώρησε από το συνέδριο και καταγγέλλει στους γιατρούς ότι όσοι από δω και μπρος εμφανίζονται ως διοίκηση της Ομοσπονδίας έχουν προκύψει από πολιτικά απαράδεκτες και νομικά προσβλητές διαδικασίες... Η "Πανεπιστημονική" που διέθετε υπερδιπλάσιο αριθμό συνέδρων συγκριτικά με το προηγούμενο συνέδριο, δεν είχε ανάγκη ούτε από πλαστή εκπροσώπηση ούτε μπήκε σε παζάρια. Προχώρησε σε μια πολιτική πράξη - καταγγελία που μάλλον καλό θα κάνει στα λιμνάζοντα ύδατα των κυβερνητικών συνδικάτων".

Το γεγονός - υπογραμμίζει η ΔΠΚ - Γ - ότι οι εναπομείναντες σύνεδροι (86 στους 137) δεν τόλμησαν να εκλέξουν αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ, είναι άμεση παραδοχή της νοθείας.

  • Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ψήφισαν 86 (άκυρο 1). Οι ψήφοι κατανεμήθηκαν ως εξής: "Νέοι Γιατροί": ψήφοι 4 - 1 έδρα. "Ιατρική Συνδικαλιστική Κίνηση": ψήφοι 3 - 1 έδρα. ΠΑΣΚ - Γιατρών Θεσσαλονίκης: ψήφοι 5 - 1 έδρα. "Ανεξάρτητη Κίνηση για την Ανασύνταξη του Νοσοκομειακού Κινήματος" (Θεσσαλονίκη): ψήφοι 3 - 1 έδρα. "Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών": ψήφοι 30 - 10 έδρες. ΠΑΣΚ Γιατρών: ψήφοι 21 - 7 έδρες. "Παρέμβαση Νοσοκομειακών Γιατρών": ψήφοι 13 - 4 έδρες. "Κίνηση για την Ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και του Νοσοκομειακού Κινήματος": ψήφοι 6 - 2 έδρες. "Εργατική Αλληλεγγύη": ψήφος 1 - καμία έδρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ