Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενα βροντερό μήνυμα αποφασιστικότητας για τη μαζική υπερψήφιση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ έδωσαν χτες το βράδυ χιλιάδες Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες, νέοι και νέες της ΚΝΕ, που συγκεντρώθηκαν σε μια πολύ μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι απάντησαν με τα δυναμικά συνθήματα και τις επιδοκιμασίες τους, στη διάρκεια της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, όσο και όταν χαιρέτιζαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Αλυσσανδράκης και Λιάνα Κανέλλη, αλλά και στο χαιρετισμό - κάλεσμα για υπερψήφιση του Κόμματος που απηύθυνε ο γνωστός ηθοποιός μας Κώστας Καζάκος. Ολοι οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν την απόφασή τους να βγάλουν το ΚΚΕ πολύ ενισχυμένο στις ευρωεκλογές, ψηφίζοντας για τα δικά τους λαϊκά συμφέροντα. Και για να δώσουν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην αντιλαϊκή πολιτική της, στην πολιτική της υποτέλειας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ. Να δώσουν, επίσης, το δικό τους καθαρό μήνυμα καταδίκης και στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το Μάαστριχτ και τώρα κοροϊδεύουν ότι τάχα θέλουν μια άλλη Ευρωπαϊκή Ενωση! Αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αυτή και η άλλη Ευρώπη θα δημιουργηθεί ενάντια σ' αυτή, με την αντίσταση και πάλη των λαών της, όπως υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Αλ. Παπαρήγα στην ομιλία της αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ΕΕ, ξεσκεπάζοντας τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της, αλλά και στην υποτελή στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Υπογράμμισε την ανάγκη ο λαός, βγάζοντας συμπεράσματα, να υπερψηφίσει και στηρίξει με τον αγώνα και την ψήφο του το ΚΚΕ που "έχει πρόσωπο" και ζητά την ψήφο του λαού.

Αξίζει να σημειωθεί, εκτός από τον όγκο της συγκέντρωσης, το μαχητικό κλίμα που τη διέκρινε και η δυναμική παρουσία της νεολαίας - υπόσχεση για το καλύτερο αύριο. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και ψήφισμα - κάλεσμα των αντιστασιακών και προσφυγικών οργανώσεων της περιοχής να ψηφιστεί μαζικά το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Παρόντες ήταν και οι δήμαρχοι Ζίτσας και Πασσαρόνας.

Η Αλ. Παπαρήγα νωρίτερα το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, όπου αναφέρθηκε στο νόημα των ευρωεκλογών, στα ζητήματα του πολέμου και στην υπόθεση Οτσαλάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ