Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ζητάνε και τα... ρέστα οι Ιρλανδοί

Σε μέγα πολιτικο - αθλητικό θέμα τείνει να εξελιχθεί η άρνηση της Ιρλανδίας να παραχωρήσει άδειες εισόδου στη χώρα, στα μέλη της γιουγκοσλαβικής αποστολής για το παιχνίδι μεταξύ των δύο Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου που έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο στο Δουβλίνο.

Ετσι η ιρλανδική ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί το παιχνίδι για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2000.

"Εξαιτίας της απόφασης της Τετάρτης που εξέδωσε η κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία δε θα χορηγηθούν άδειες εισόδου στη χώρα στη γιουγκοσλαβική ομοσπονδία για το ταξίδι στο Δουβλίνο, το παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 5 Ιουνίου δε θα γίνει τελικά", αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιρλανδικής ομοσπονδίας.

Πάντως η UEFA ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δεν έχει κάποιο επίσημο αίτημα εκ μέρους της Ιρλανδίας για αναβολή ή ακύρωση του αγώνα και έτσι κατά την άποψή της ο αγώνα θα γίνει κανονικά.

Η ιρλανδική κυβέρνηση όμως αντέδρασε στη συνέχεια και ανακοίνωσε ότι είχε ήδη επαφή με την UEFA και δεν προτίθεται να έχει και δεύτερη φορά.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο Ιρλανδός υπουργός Αθλητισμού, Τζέιμς Μακ Ντέιντ, έστειλε επιστολή στο γενικό γραμματέα της UEFA, Γκέραρντ Αϊγκνερ, με την οποία εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να γίνει ο αγώνας, ενώ παράλληλα του απέστειλε και φωτοτυπία του δελτίου Τύπου της κυβέρνησης σχετικά με τις βίζες των 94 μελών της γιουγκοσλαβικής αποστολής.

Οσον αφορά στο αγωνιστικό τώρα μέρος, όπως προκύπτει από την άρνηση της Ιρλανδίας να διεξαχθεί ο αγώνας, σε περίπτωση που τελικά δε γίνει οριστικά, η UEFA μπορεί να τιμωρήσει την Ιρλανδία με την κατακύρωση του αγώνα υπέρ της Γιουγκοσλαβίας ή ακόμη και με αφαίρεση βαθμών. Υπάρχει πάντως και η περίπτωση να διαταχθεί η διεξαγωγή του αγώνα σε ουδέτερη χώρα, χωρίς να αποκλείεται και η αποπομπή της Ιρλανδίας από τη διοργάνωση του EURO 2000.

Στον πρώτο αγώνα που έγινε το Νοέμβρη στο Βελιγράδι, η Γιουγκοσλαβία είχε νικήσει 1 - 0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ