Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κλείνουν Ιβκοβιτς, Ομπράντοβιτς

Κοντά σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα οι δύο Σέρβοι κόουτς

Μπορεί η συμφωνία του Γιάννη Ιωαννίδη με τον Ολυμπιακού να έφερε τη γαλήνη στους κόλπους της ομάδας των "ερυθρολεύκων" μετά την τρικυμία που ακολούθησε για την απώλεια του πρωταθλήματος, όμως, απ' ό,τι φαίνεται, άνοιξε για τα καλά τους ασκούς του Αιόλου σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Οι δυο βασικοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα αισθάνονται θιγμένοι από τη συμπεριφορά του "Ξανθού", κυρίως ο "Δικέφαλος", με αποτέλεσμα να υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις. Μάλιστα, οι δυο ομάδες έφθασαν σε σημείο να ζητήσουν από την ΕΟΚ την απομάκρυνση του Ιωαννίδη από τη θέση του τεχνικού συμβούλου της Εθνικής ομάδας.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Γιάννης Φιλίππου, που φήμες τον έφερναν να έχει συμφωνήσει με τον Γιάννη Ιωαννίδη, καταφέρθηκε κατά του Ελληνα τεχνικού, τονίζοντας ότι δεν τον είχε ενημερώσει ότι συζητάει και με δεύτερη ομάδα. "Μου είχε πει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει ήταν η ΑΕΚ και τίποτα άλλο. Σε διαφορετική περίπτωση θα τον είχα αφήσει να κάνει τις κινήσεις του. Προσπάθησα να κάνω το χατίρι του κόσμου που ήθελε τον Ιωαννίδη στην ομάδα και για το γεγονός ότι δεν τα κατάφερα δε φταίω εγώ" τόνισε ο πρόεδρος της "Ενωσης".

Οσον αφορά τη συνέχεια τώρα, όπως τόνισε ο Γιάννης Φιλίππου η ομάδα δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω και ο νέος προπονητής που θα έρθει θα είναι καλός και θα φθάσει την ΑΕΚ ψηλά. Φήμες θέλουν τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να έχει συμφωνήσει και ίσως και σήμερα να ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του. Μάλιστα, στην ομάδα ο Σέρβος τεχνικός θα πάρει και τον βοηθό του Μίλαν Μίνιτς. Πάντως ακούγεται και το όνομα του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Βρήκε προπονητή... ψάχνει παίκτες

Οπως φαίνεται το θέμα του προπονητή στο Παναθηναϊκό μάλλον θα πρέπει να θεωρείται λήξαν, αφού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έχει τα ηνία του "τριφυλλιού" για τα επόμενα τρία χρόνια και μάλιστα αντί του ποσού των 1,2 δισ. δρχ. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται ίσως και το Σάββατο, οπότε έρχεται στη χώρα μας ο Ομπράντοβιτς μαζί με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους ενόψει Ευρωμπάσκετ. Οσον αφορά τον Τάνιεβιτς, η περίπτωση να έρθει στον Παναθηναϊκό μάλλον απομακρύνεται.

Οσον αφορά τώρα στο έμψυχο δυναμικό, η πρώτη περίπτωση που ενδιαφέρει τους διοικούντες των "πρασίνων" είναι ο Ισραηλινός φορ της Μπαρτσελόνα Οντεν Κάτας στον οποίο προσφέρουν... "γην και ύδωρ" προκειμένου να έρθει στην Αθήνα. Από κει και πέρα υπάρχουν και οι ανανεώσεις συμβολαίων. Και μπορεί για τον Μποντίρογκα τα πράγματα να είναι εύκολα, δε συμβαίνει το ίδιο και για τους Μπερκ και Κοχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ