Σάββατο 5 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
Ανούσια διαμάχη για εντυπώσεις από τον Ν. Κακλαμάνη

Απάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Στον πρόσφατο ισχυρισμό του βουλευτή της "Πολιτικής Ανοιξης", Νικήτα Κακλαμάνη, ότι ήταν ο μοναδικός Ελληνας ευρωβουλευτής, που καταψήφισε το φετινό προϋπολογισμό της ΕΕ, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απαντάει δημόσια με την ελπίδα αυτή η ανούσια διαμάχη που ξεκίνησε ο εν λόγω ευρωβουλευτής, προφανώς για εντυπώσεις, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να λήξει.

Στην απάντηση αυτή τονίζεται:

"Δε μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Κακλαμάνη, σε προεκλογική περίοδο, να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, ιδιαίτερα μάλιστα για ένα ζήτημα που είναι καθαρό και πασιφανές τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για τον ίδιο.

Το ΚΚΕ στάθηκε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και παλεύει αταλάντευτα ενάντια σε αυτή την ΕΕ των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ πάντα καταψήφισαν τους προϋπολογισμούς της ΕΕ, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις δυνατότητες που προβλέπει ο Κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Κακλαμάνης. Τους καταψήφιζαν γιατί ήταν πάντα στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, προωθούσαν τη λιτότητα και την αντιλαϊκή, αντεργατική και αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ".

Στο σχετικό πρακτικό της 28/10/98 της συζήτησης του προϋπολογισμού, που επισυνάπτεται στην απάντηση, υπάρχει η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Θεωνά, ο οποίος σημειώνει: "το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 1999 συνιστά έναν ιδιαίτερα σκληρό, περιοριστικό προϋπολογισμό λιτότητας, έναν προϋπολογισμό ευθυγραμμισμένο με τη σκληρή δημοσιονομική πολιτική που επιβάλλει η πορεία προς την ΟΝΕ και το σύμφωνο σταθερότητας".

Και η απάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος καταλήγει: "Η θέση του ΚΚΕ σχετικά με τον προϋπολογισμό του έτους 1999 εκφράστηκεστην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον ευρωβουλευτή του Κόμματος, Γ. Θεωνά, ο οποίος, αφού ανέλυσε το θέμα κατέληξε: "Με αυτές τις δημοσιονομικές προοπτικές και με τέτοιους προϋπολογισμούς, η κατάσταση των πολιτών και των πιο αδύνατων κρατών της Ενωσης, δεν μπορεί να βελτιωθεί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως το μόνο εκλεγμένο όργανο της Ενωσης, δεν μπορεί να βελτιωθεί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως το μόνο εκλεγμένο όργανο της Ενωσης, πρέπει κάποτε να εκφράσει ουσιαστικά τους Ευρωπαίους πολίτες και να στείλει ένα ουσιαστικό μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής, να απαιτήσει ανατροπή αυτής της πολιτικής καταψηφίζοντας αυτόν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό λιτότητας" (από τα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Ελπίζουμε με αυτή μας την απάντηση να λήξει αυτή η ανούσια διαμάχη που ξεκίνησε ο κ. Κακλαμάνης και να μη χρειαστεί να επανέλθουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ