Κυριακή 6 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Οι πραγματικοί συνεχιστές του ΕΑΜ

Ο κ. Σημίτης στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματός του είχε πει ότι "είμαστε συνεχιστές του ΕΑΜ", καθώς και ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε εκφράσει το πολύ συγκινητικό "το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργατών, αγροτών και άλλων μικρομεσαίων".

Επειδή είμαι ΕΑΜίτης από το 1941 και ΕΛΑΣίτης από το 1942, ξέρω από "πρώτο χέρι" τι σημαίνει η "συνέχιση του έργου του ΕΑΜ" και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια δημαγωγική απάτη. Γιατί αν είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον για την Εθνική μας Αντίσταση, δε θα άφηναν να φυτοζωούν στην πλειοψηφία τους οι αγωνιστές της.

Εγώ, για παράδειγμα, παίρνω την κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ συν ΕΚΑΣ ήτοι 115.000 δρχ. Από αυτά για νοίκι πληρώνω 65.000 δρχ. συν τον πληθωρισμό του κ. Παπαντωνίου, δε μένουν τίποτα.

Ετσι λοιπόν εκ των πραγμάτων δε με εκφράζει το "σοσιαλιστικό" ενδιαφέρον του "συντρόφου" Τσοχατζόπουλο που "δείχνει" για τους απλούς ανθρώπους, που είναι και η πλειοψηφία της κοινωνίας μας και κατ' αυτόν και στην πραγματικότητα.

Και όλα αυτά τα παραπάνω, δεν τα γράφω για τους κυρίους αυτούς, για να τους κυριεύσουν οι "τύψεις" και συνειδητοποιήσουν τις αδικίες που κάνουν σε βάρος του λαού και αρχίσουν να λύνουν τα προβλήματά μας, αλλά τα γράφω για εκείνους τους αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που βρίσκονται στην πλάνη και ακόμα στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ.

Κάποτε, όλοι αυτοί οι παραπλανημένοι πρέπει να αποδεσμευτούν και να τινάξουν το ζυγό του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας μέσα τους ότι δεν έχουν να κάνουν με κόμμα σοσιαλιστικό, αλλά κόμμα του Χρηματιστηρίου, των διαπλεκόμενων συμφερόντων και, το χειρότερο, του πολέμου!

Είναι πια καιρός, όλες οι ταλαντεύσεις πρέπει να παραμεριστούν, μπρος στην πραγματικότητα που προβάλλει ξεκάθαρη και μας δείχνει το δρόμο της αλήθειας και του συμφέροντός μας, του συμφέροντος δηλαδή του λαού.

Οι εκλογές έφτασαν και η δυσαρέσκεια αυτή πρέπει να εκφραστεί με την ψήφο, οι εργαζόμενοι δηλαδή να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, γιατί δεν είναι δυνατόν να εμπαίζονται ισοβίως.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΛΗΣ

Αντιστασιακός, συνταξιούχος

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ