Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι νέοι ψηφίζουν ΚΚΕ

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι, μίλησαν το Σάββατο οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός και Κώστας Ζουράρις

Οι νέοι ψηφίζουν ΚΚΕ. Οι νέοι που το μέλλον τους δεν είναι η υποταγή, αλλά η αντίσταση, η πάλη, που είναι στο δρόμο για τα δικαιώματά τους, είναι μαζί με το ΚΚΕ. Αυτό το μήνυμα έστειλαν το Σάββατο το βράδυ από το Πασαλιμάνι, οι νέοι και νέες που συμμετείχαν σε προεκλογική συγκέντρωση, που διοργάνωσε το ΣΠ Πειραιά της ΚΝΕ.

"Χαιρετίζω τη λαομάζωξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και εσείς, λαοσύναξη της ρωμιοσύνης της ανυπότακτης, χαίρε", είπε ο Κώστας Ζουράρις,υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ξεκινώντας την ομιλία του για να πει στη συνέχεια: "Εδώ και 3 μήνες έχει καλέσει η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών αυτό το λαό τον ανυπότακτο, που έχει μέσα του αυτές τις παραδόσεις της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης, να σκύψει το κεφάλι μπροστά σ' αυτή τη βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ, αυτή την προδοσία απέναντι στους λαούς και τους αμάχους. Αυτή η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών εξευτέλισε όλη τη μεγάλη παράδοση αυτού του ελληνικού αρχοντικού λαού της ρωμιοσύνης όταν παρέδωσε τον ηγέτη Οτσαλάν στα χέρια των δημίων του".

"Αυτό που είδαμε στη Σερβία, τόνισε, ήταν η γενική δοκιμή. Αν δεν είχαμε αυτόν τον ηρωικό, αντιστασιακό λαό των Σέρβων, που κατόρθωσε να σταματήσει και να εξευτελίσει αυτή την άθλια, ναζιστική μηχανή του ΝΑΤΟ, θα είχαμε πιο ωμότερη επέμβαση σε όλα τα Βαλκάνια και σε μας".

"Κυβέρνηση Σημίτη υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο", βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι για να απαντήσει ο Κ. Ζουράρις: "Δε θα γίνουμε προτεκτοράτο εάν διαμορφώσουμε το νέο ΕΑΜ. Να ξαναχτίσουμε την πολιτική συσπείρωση για να ξανακατεβούμε στις θάλασσες, να ξανανεβούμε στα βουνά να μην επιτρέψουμε στο ΝΑΤΟ να μετατρέψει την Ελλάδα σε γέφυρα για να καταστρέψει και όλους τους βαλκανικούς λαούς και να επιβάλει τη "νέα τάξη πραγμάτων"".

Με το σύνθημα "ΚΝΕ, ΚΝΕ δυνατή, πρωτοπόρα μαζική", οι νέοι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν στο βήμα τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Σοφιανό,υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. "Αυτές τις μέρες, τόνισε ο Ν. Σοφιανός, και ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο, ακούγεται πολύ συχνά από τη νεολαία "τώρα μας θυμήθηκαν αλλά και να πάμε να ψηφίσουμε θα το ρίξουμε άκυρο ή λευκό". Εχουν δίκιο οι νέοι να μη δίνουν βάση στις προεκλογικές υποσχέσεις και στα "θα"". Επισήμανε όμως ότι έχουν άδικο οι νέοι που ισοπεδώνοντας την πολιτική και τους πολιτικούς, βάζουν στο ίδιο τσουβάλι το ΚΚΕ με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, τονίζοντας: "Εμείς δεν μπαίνουμε τόσο εύκολα στο τσουβάλι του "όλοι ίδιοι είναι", γιατί δεν είμαστε ίδιοι. Εχουμε έρθει πολλές φορές σ' αυτή την πλατεία για να συζητήσουμε για τις θέσεις μας για την παιδεία, να μιλήσουμε για την ανεργία και το εργασιακό καθεστώς, να φωνάξουμε ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, να διαδηλώσουμε μαζί με τους μαθητές για να μην περάσει η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση".

Κάνοντας λόγο για την προεκλογική καμπάνια των υπόλοιπων κομμάτων, που απευθύνονται κυρίως στους αναποφάσιστους νέους, είπε: "Εμείς απευθυνόμαστε στους αποφασισμένους νέους. Σ' αυτούς που έχουν αποφασίσει ότι η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα για όλους, ότι η ανεργία και ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι το δικό τους όραμα για τον 21ο αιώνα. Σ' αυτούς που έχουν αποφασίσει ότι δεν είναι το όραμά τους η ανασφάλιστη δουλιά, η δουλιά με το κομμάτι, η ΟΝΕ, η ΕΕ. Εμείς απευθυνόμαστε στους νέους, που αγανακτούν με τον πόλεμο, με τα κομμένα χέρια, με τους βομβαρδισμούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ