Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ξύπνησε το ηφαίστειο της οργής

Σε έξι μέρες θα καταλάβουν όλοι, ειδικά οι εγχώριοι συνένοχοι των εννιάμισι εβδομάδων του βρόμικου πολέμου, πως το ηφαίστειο της οργής έχει ξυπνήσει για τα καλά. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και δυνατό. Η απάντηση που έδωσε χτες το βράδυ ο λαός του Περιστερίου στην πλατεία Δέγλερη, στην περιοχή του Αγιου Ιερόθεου, ήταν απαλλαγμένη από "αν" και "ίσως". Στις 13 Ιούνη οι κάλπες θα κοκκινίσουν. Η ελληνική κυβέρνηση της υποτέλειας θα έχει κατέβει το πρώτο σκαλοπάτι. Τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων εταίρων θα μείνουν στα χαρτιά, γιατί η κακιά σκουριά όποτε πιάνει σε τούτη εδώ τη χώρα, δε μένει για πολύ.

Απόδειξη για όλα αυτά, τα κόκκινα γαρίφαλα που κυριαρχούσαν χτες στην πλατεία. Οι σφιγμένες και σίγουρες γροθιές των ηλικιωμένων, τα φλογισμένα πρόσωπα των νέων, τα βλέμματα όλο ελπίδα των παιδιών, αλλά και εκείνοι που κοντοστάθηκαν στα διπλανά πεζοδρόμια για να ακούσουν. Διάχυτο ένα "δεν πάει άλλο" για ό,τι μας πονάει, μας πληγώνει, μας ντροπιάζει. Και μια ευχή για τη 14η του Ιούνη. Οτι από εκείνη τη μέρα, ο ελληνικός λαός βάζει πλώρη για τις ωραιότερες θάλασσες. Εκείνες που δεν ταξίδεψε ακόμα...

Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν τα λόγια του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κράτη Κυριαζή,ο οποίος ήταν ο ομιλητής της χτεσινής συγκέντρωσης. Λόγια που λειτούργησαν εμπρηστικά στις συνειδήσεις των συγκεντρωμένων.

"Ψηφίστε το κόκκινο ψηφοδέλτιο. Στείλτε σημάδια νίκης παντού. Γιατί η Ελλάδα ανήκει στη δουλιά, την εργασία και το πνεύμα, όχι στη ρεμούλα και την αρπαχτή. Συμπαραταχτείτε στον πυρήνα του ΚΚΕ, σε ένα αντιιμπεριαλιστικό- αντιμονοπωλιακό μέτωπο, που αγωνίζεται πριν, αλλά και μετά τις εκλογές", είπε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία τόνισε ότι "οι κεντροαριστερές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο που το προκαλεί η αντίσταση των λαών της Ευρώπης. Γι' αυτό το λόγο φαντάστηκαν το πρώτο προεκλογικό τρικ και μιλούν για σχέδια ειρήνευσης. Μιλούν για προτάσεις ειρήνης, όμως ακόμα και τώρα, την ώρα που μιλάνε, η Γιουγκοσλαβία βομβαρδίζεται. Στόχος να κάμψουν την αντίσταση ενός λαού. Υπεύθυνη εκτός από το ΝΑΤΟ είναι και η ΕΕ, αλλά και όλα τα κόμματα της Ελλάδας που ψήφισαν την ένταξη της χώρας μας σ' αυτή. Το ΚΚΕ είναι το μόνο που έχει το κεφάλι του ψηλά και μπορεί να λέει ό,τι έλεγε και τότε, την αλήθεια. Μην ανανεώσετε σ' αυτούς τους δολοφόνους την ψήφο εμπιστοσύνης σας", τόνισε.

"Σ' αυτή τη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι, είπε. Υπάρχουν μόνο επιλογές. Και η επιλογή του λαού πρέπει να 'ναι η αντίθετη κατεύθυνση του μονόδρομου. Πάρτε αυτή την κατεύθυνση και θα βρεθείτε κοντά στους κομμουνιστές, κοντά στη φωνή σας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ