Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πού θα φτάσουν ακόμα!

Είναι τόσο υποτελείς που ούτε μια ψηφοθηρική αλχημεία δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας χωρίς την άδεια των συμμάχων τους! Θυμάστε που έλεγαν οι κυβερνώντες, με ύφος απογόνου των... Κολοκοτρωναίων, ότι θα απαγορεύσουν (!) τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά μόνο για 10 μέρες (!) πριν, και για 2 μέρες (!) μετά τις εκλογές; Ε, ούτε αυτές τις προεκλογικές απατεωνιές δεν τους επιτρέπουν οι ΝΑΤΟικοί! Οπως, μάλιστα, δήλωσαν χτες τόσο ο κ. Ρέππας όσο και ο κ. Παπανδρέου "η διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων πρέπει να γίνει εγκαίρως και επικαίρως, ώστε να είναι παρούσες στην περιοχή της κρίσης"! Για όποιον δεν κατάλαβε, η κυβέρνηση περηφανεύεται διότι μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας, τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα θα περνούν σωρηδόν από τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε "εγκαίρως και επικαίρως" να καταλάβουν το Κοσσυφοπέδιο! Η για να το μεταφέρουμε με τα λόγια του ίδιου του κ. Ρέππα "μπορούμε να πούμε με αίσθημα ευθύνης ότι θα δώσουμε τη δυνατότητα, οι πολυεθνικές αυτές δυνάμεις να είναι παρούσες στην περιοχή την κρίσιμη στιγμή"! Τι κι αν ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία; Τι κι αν οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται; Η "σύμμαχος" Ελλάς του κ. Σημίτη δηλώνει, με... "αίσθημα ευθύνης", προς τους Ελληνες ψηφοφόρους: Ναι, είμαι το πιστότερο προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια!

***

Μπορεί, όμως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αποκαλύπτεται ανακόλουθη απέναντι στα ίδια, τα δικά της, τα προεκλογικά τρικ, αλλά αποδεικνύεται εκπληκτικά συνεπής στις αιμοσταγείς υποσχέσεις της. Θυμάστε που ο κ. Σημίτης δήλωνε την παραμονή της αποστολής του "Θεμιστοκλής" στην Αδριατική, ότι θα στέλνει τους Ελληνες φαντάρους, όπου θέλει και όποτε θέλει (!); Ε, όπως μας είπε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μια ελληνική ταξιαρχία (δηλαδή 2.500 - 3.000 Ελληνες στρατιώτες) οδεύουν από στιγμή σε στιγμή για το Κοσσυφοπέδιο! Ο κ. Ρέππας ήταν σαφής: "Βεβαίως, θα είμαστε παρόντες στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αυτής αποστολής και με δικές μας στρατιωτικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις αυτές θα είναι δυνάμεις μιας ταξιαρχίας που θα περιλαμβάνουν ένα τάγμα μηχανικού και ένα τάγμα υγειονομικού"!

***

Το ερώτημα απευθύνεται στους Ελληνες ψηφοφόρους: Αν μια κυβέρνηση, μόλις 5 μέρες πριν τις εκλογές, δηλώνει ότι παρέχει τα παιδιά του ελληνικού λαού βορά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, δηλώνει ότι παρέχει τα παιδιά του ελληνικού λαού σα μισθοφόρους του... "ειρηνευτικού" στρατού κατοχής του Κλίντον και του Σολάνα. Αλήθεια μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η κυβέρνηση, μετά τις εκλογές;

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ