Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιποτένια σποτ

"Τέτοια τηλεοπτικά σποτ είναι τιποτένια και παίζουν με το πρόβλημα των ανέργων". Τη δήλωση αυτή την έκανε στο "Ρ" ένας από τους άνεργους που "απασχολείται" στο ΙΚΑ, μέσα από τα πεντάμηνα σεμινάρια απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για ένα συνάδελφο της κοπέλας, που εμφανίζεται στην τηλεοπτική διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ και λέει, ότι μορφώθηκε, έπιασε δουλιά και, γενικά, περνάει πάρα πολύ καλά με την πολιτική της κυβέρνησης για την ανεργία.

Αυτός, όμως, έχει διαφορετική γνώμη. Διαμαρτύρεται επειδή η ημερήσια αποζημίωση των ανέργων, που συμμετέχουν στα σεμινάρια, μειώθηκε από 5.500 δρχ. σε 4.800 δρχ. Επειδή δεν τους βάζουν ένσημα, ενώ εργάζονται, και μάλιστα 1.200 από αυτούς σε διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ! Επειδή ζήτησαν να καλύψουν, λόγω της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει αυτούς τους λίγους μήνες στο ΙΚΑ, τις υπαρκτές κενές θέσεις και αγνοήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με την οποία συναντήθηκαν τον περασμένο Απρίλη.

Προφανώς, η κοπέλα της διαφήμισης δε... γνωρίζει κανένα από αυτά τα προβλήματα, ή απλώς, άλλα πρόβλεπε το σενάριο να πει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η κυβέρνηση, όμως, τα γνωρίζει πολύ καλά. Απλά, κάνει το κορόιδο, όπως λέει και ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ