Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκσυγχρονιστική προβοκάτσια σε βάρος του Κόμματος

Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" φέρει, ψευδώς, γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ να υπογράφει κείμενο υπέρ του ΠΑΣΟΚ και του Κ. Σημίτη

Την προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ επιστράτευσε χτες η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", σε μια προσπάθεια να προκαλέσει σύγχυση, λίγο πριν την κάλπη, και να πλήξει το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, η "Ελευθεροτυπία", ψευδόμενη, παρουσίασε, χτες, το στέλεχος του ΚΚΕ Διονύση Κορφιάτη,προηγούμενο πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε προηγούμενες εκλογές, να υπογράφει, δήθεν, σε κάποιο κείμενο στήριξης του Κ. Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές! Φυσικά, δεν έχασαν ευκαιρία διάφορα φερέφωνα της κυβερνητικής προπαγάνδας, όπως ο Κακαουνάκης, να αναπαραγάγουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα από τις χτεσινές ραδιοφωνικές τους εκπομπές.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Διονύση Κορφιάτη, που με επιστολή του καταγγέλλει και διαψεύδει το προβοκατόρικο δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", επισημαίνοντας πως "τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ, θορυβημένα από την πλατιά απήχηση της πολιτικής του ΚΚΕ, δε διστάζουν, πέρα από την ψευδολογία της προπαγάνδας τους, να επιστρατεύσουν και την προβοκάτσια για να σπείρουν σύγχυση στους ψηφοφόρους και να ανακόψουν το ρεύμα καταδίκης τους".

Η σχετική ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ του ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΡΦΙΑΤΗ,στελέχους του ΚΚΕ, έχει ως εξής:

"Στην "Ελευθεροτυπία",Τρίτη 8/6 σελ. 6, διάβασα με έκπληξη και αγανάκτηση, το όνομά μου σε κείμενο στήριξης του Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές.

Φαίνεται πως τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ, θορυβημένα από την πλατιά απήχηση της πολιτικής του ΚΚΕ, δε διστάζουν, πέρα από την ψευδολογία της προπαγάνδας τους, να επιστρατεύσουν την προβοκάτσια για να σπείρουν σύγχυση στους ψηφοφόρους και να ανακόψουν το ρεύμα καταδίκης τους.

Καλώ τους συναδέλφους ΕΒΕ, σε όλη την Ελλάδα, να απαντήσουν στις προβοκάτσιες και στα ψεύτικα διλήμματα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ και να συμβάλουν στην πλατιά συσπείρωση για τη διαμόρφωση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου,απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί η αντιλαϊκή, φιλοΕΟΚική και φιλοΝΑΤΟική πολιτική της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΝΔ.

Να στείλουν ταυτόχρονα μήνυμα και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν εξασφαλίζουν διέξοδο και είναι εγκλωβισμένα στην κυρίαρχη πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ