Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΟΣ
Λαϊκή δράση για να υπάρξει άσπρη μέρα

Στην κεντρική πλατεία της Σύρου πραγματοποίησε χτες το βράδυ την προεκλογική της συγκέντρωση η ΚΟ του νησιού. Η μαζική και μαχητική παρουσία εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας έδειξε ότι στο νησί των πρώτων εργατικών αγώνων είναι μεγάλη η αγανάκτηση από τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης που θυμάται τη Σύρο και την ιστορία της κάθε προεκλογική περίοδο, για να την ξεχάσει αμέσως μετά και να την εγκαταλείπει στην αδιαφορία.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος,που έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση της εργατικής τάξης και στις δυσκολίες επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι "πυξίδα για να βάλουμε φραγμό στα κόμματα του Μάαστριχτ, στην αντιδραστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και στην πολιτική της υποτέλειας, είναι η ανάπτυξη της λαϊκής κινητοποίησης και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που αποτελούν τις δύο προϋποθέσεις για να δει ο λαός μας άσπρη μέρα".

Από το πρωί της ίδιας μέρας πολυμελής αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, περιόδευσαν στο Ναυπηγείο της Σύρου "Νεώριο" και στα κεντρικά του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ