Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρανομεί η "ΜΑΚΡΟ" καταγγέλλει το ΕΚ Πειραιά

Με εκβιασμούς, απειλές - αλλά και με αλλαγές ειδικοτήτων - κατά της διοίκησης του νεοσύστατου σωματείου εργαζομένων, προσπαθεί η διοίκηση της πολυεθνικής εταιρίας "Μάκρο Cash & Cary",να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων. Το γεγονός καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και σημειώνει ότι θα κινητοποιηθεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της ελεύθερης συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην εταιρία, στις 17 Μάη από το ΕΚΠ, το επιχειρησιακό σωματείο και την Επιθεώρηση Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση παραβιάζει τα ωράρια εργασίας, τις ειδικότητες, τις νόμιμες αμοιβές των εργαζομένων. "Η διεύθυνση της επιχείρησης σε συνάντηση που έγινε - τονίζεται - αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τη λειτουργία της, με το επιχείρημα ότι πρέπει να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στα πλαίσια των κανόνων της αγοράς"!

"Καλούμε - υπογραμμίζεται τέλος - την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας να παρέμβουν άμεσα για να σταματήσει η εργοδοτική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας για την εφαρμογή του νόμου για την προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ