Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώξεις και αυταρχισμός στα σχολεία

Την ποινικοποίηση των αγώνων των εκπαιδευτικών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

"Ο δρόμος του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων δεν είναι μόνο αδιέξοδος αλλά και επικίνδυνος για το σύνολο των λαϊκών ελευθεριών", τονίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ με αφορμή τις διώξεις ενάντια σε συνδικαλιστικά στελέχη των ΕΛΜΕ.

Ειδικότερα, αναφέρεται στη δίωξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Ηλείας με τη διπλή κατηγορία της ηθικής και της φυσικής αυτουργίας για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, των Θ. Μπαλαγάρη και Βασ. Καραγιάννη, πρόεδρο και γενικό γραμματέα της Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και άλλων 7 εκπαιδευτικών από τον Ιούνη του '98.

Η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει ότι "σοβαρό ζήτημα ανακύπτει και με την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου Ειρήνης Τερζιβασιλειάδου, μέλους του ΔΣ της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με τις κατηγορίες της άσκησης δημόσιας κριτικής στον προϊστάμενό της και την εκδήλωσή της υπέρ του ΚΚΕ (!!!), στη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων, που υπερβαίνει ακόμη και το γράμμα του νέου αυταρχικού ΔΥ Κώδικα, αποπνέοντας ένα βαθύ σκοταδισμό σχετικά με τις πολιτικές ελευθερίες".

"Δε λείπουν επίσης, τα κρούσματα αυταρχισμού με νέες κλήσεις - 4 ολόκληρους μήνες μετά τη λήξη των μαθητικών κινητοποιήσεων - διευθυντών σχολείων στην περιοχή του Πειραιά για να απολογηθούν, με την κατηγορία ότι δεν απέτρεψαν εμπράκτως τις καταλήψεις και δεν κατέδωσαν τους πρωταίτιους μαθητές στις διωκτικές αρχές", επισημαίνει η ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ