Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ
Στο "σφυρί" την Τρίτη νέα παρτίδα εντόκων γραμματίων

Νέα παρτίδα κρατικών τίτλων αποφάσισε να "βγάλει στο σφυρί" η κυβέρνηση με στόχο να καλύψει τρέχουσες οικονομικές ανάγκες αλλά και να δοκιμάσει τις αντιδράσεις της αγοράς στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.Οπως ανακοινώθηκε χτες από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, "την ερχόμενη Τρίτη θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, σε άυλη μορφή, ποσού 25 δισ. δραχμών". Τα έντοκα γραμμάτια που θα δημοπρατηθούν την ερχόμενη Τρίτη θα έχουν "ημερομηνία έκδοσης και διακανονισμού την Παρασκευή 18 Ιούνη 1999".

Το επιτόκιο, που θα πληρώσει το δημόσιο από τη διάθεση των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά θα κριθεί από τις "προσφορές" που θα κάνουν οι "βασικοί διαπραγματευτές αγοράς" (δηλαδή οι τραπεζίτες), στους οποίους η κυβέρνηση θα προσφέρει προμήθεια 0,15%,ήτοι ποσό ύψους 37,5 εκατ. δραχμών.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές", που σημαίνει ότι όποιος από τους μετέχοντες στη δημοπρασία προσφέρει υψηλότερο επιτόκιο, θα πάρει και τα περισσότερα έντοκα γραμμάτια. Πάντως το υπουργείο Οικονομικών διατηρεί το δικαίωμα να διαθέσει μέχρι και το 20% των δημοπρατούμενων εντόκων γραμματίων (δηλαδή μέχρι 5 δισ. δραχμές) σε "μη ανταγωνιστικές προσφορές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ