Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εγγυώνται... την ασφάλεια

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ο Σολάνα: Το ΝΑΤΟ μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια και των Σέρβων και των Αλβανών Κοσσοβάρων! Ολοι βέβαια έχουμε μια πολύ καλή ιδέα για το πώς σκέφτεται να το κάνει αυτό...

***

Είναι γνωστό ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές. Τους περισσότερους τους σκότωσε το ΝΑΤΟ. Είτε εσκεμμένα, είτε "κατά λάθος" εσκεμμένα.

***

Οσο για το μέλλον, το πού πάει το πράγμα το βλέπετε. Το Κόσσοβο έχει χωριστεί σε "βόρειο" και "νότιο". Οι προβοκάτσιες δίνουν και παίρνουν και οι μισθοφορικές ομάδες του Ου - Τσε - Κα που έχουν ξαμοληθεί να είστε βέβαιοι ότι χαίρουν υψηλής προστασίας, αν δε συνεργάζονται με τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις.

***

Και εδώ βέβαια προκύπτει με σαφήνεια το ερώτημα: Τι θα κάνουν, μέσα σε αυτό το χάος οι ελληνικές δυνάμεις που εστάλησαν, και συγκεκριμένα η δύναμη του 501 μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού, το οποίο, μάλιστα, θα βρίσκεται υπό ΝΑΤΟική διοίκηση;

***

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιχαίρει για την... "υλοποίηση της ειρηνευτικής συμφωνίας", όμως όποιος έχει μάτια βλέπει πού πάει το πράγμα και είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία διάθεση να είναι συνένοχος σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

***

Και αν κανείς αμφιβάλλει γι' αυτό, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά και στα (δυστυχώς για τους κυβερνώντες) πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

***

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να συζητούν για το αν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά των τριών μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία, στις εθνικές εκλογές από τους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων.

***

Και τέλος πάντων όσον αφορά το Συνασπισμό έχει μια βάση το σκεπτικό τους. Αφού θέλει να πάει στο ΠΑΣΟΚ... η μισή ηγεσία του, δικαιούνται να ελπίζουν και για ψηφοφόρους. Ομως τους πολίτες που ψήφισαν τα άλλα κόμματα τους θεωρούν τόσο... πρόβατα;

***

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αυτή η αντίληψη είναι προσβλητική για κάθε πολίτη και γι' αυτό αν συνεχίσουν έτσι οι ΠΑΣΟΚοι, όσα ψευτοδιλήμματα, ρουσφέτια ή ψεύδη και να επιστρατεύσουν, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Να είναι βέβαιοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ