Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Αποχώρηση κορυφαίου στελέχους

Μετά τις αποχωρήσεις τεσσάρων στελεχών του ΔΗΚΚΙ στο Νομό Λάρισας, δυο μέρες πριν τις ευρωεκλογές, έρχεται, την επομένη των εκλογών, να βγει στη δημοσιότητα μια νέα αποχώρηση κορυφαίου στελέχους του κόμματος. Ο Ζήσης Παπαδημητρίου,καθηγητής πανεπιστημίου, μέλος του κορυφαίου οργάνου, της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στη Λάρισα στις βουλευτικές εκλογές του '96, αποχώρησε από το κόμμα, επισημαίνοντας ότι το ΔΗΚΚΙ έχει διολισθήσει "στο ρόλο ενός ακόμα δυνάμει διαχειριστή της εξουσίας, που ονειρεύεται τη νεκρανάσταση του δήθεν παλιού ΠΑΣΟΚ". Στο κείμενο της επιστολής παραίτησής του, η οποία υποβλήθηκε προς τον Δ. Τσοβόλα και την ηγεσία του ΔΗΚΚΙ, την παραμονή των ευρωεκλογών, ο Ζ. Παπαδημητρίου επισημαίνει: "Με την παρούσα σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από την Πολιτική Γραμματεία, την Πολιτική Κεντρική Επιτροπή, καθώς και από μέλος του ΔΗΚΚΙ, καθότι τόσο οι επιλογές του Προέδρου σχετικά με την προεκλογική πολιτική του κινήματος γενικά, όσο και η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου ειδικότερα, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο.

Προσχώρησα στο ΔΗΚΚΙ και εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις γιατί πίστευα πως θα μπορούσα να εκφραστώ πολιτικά, αλλά και προσωπικά. Προς αποφυγήν της γνωστής λασπολογίας, δηλώνω ευθαρσώς ότι ήθελα να ηγηθώ του ευρωψηφοδελτίου του κινήματος, αν βέβαια εφαρμόζονταν αντικειμενικά αξιοκρατικά κριτήρια και όχι κριτήρια πελατειακών σχέσεων, όπως δυστυχώς συνέβη. Διαπιστώνω με λύπη ότι το ΔΗΚΚΙ, πέρα από τους συνήθεις βερμπαλισμούς και τις λαϊκίστικες κορόνες, δεν έχει πλέον καμία σχέση με τους πολιτικούς σκοπούς που εγώ σκέφτηκα να υπηρετήσω.

Ηθελα το ΔΗΚΚΙ φορέα της κοινωνικής μεταρρύθμισης στην υπηρεσία του δοκιμαζόμενου λαού μας και όχι στο ρόλο ενός ακόμα δυνάμει διαχειριστή της εξουσίας, που ονειρεύεται τη νεκρανάσταση του δήθεν παλιού ΠΑΣΟΚ".

Συζητούν αποτελέσματα και οργανωτικά

Την πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα κάνει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΔΗΚΚΙ υπό την προεδρία του προέδρου του Δ. Τσοβόλα.Η Επιτροπή αυτή που αποτελείται από την Πολιτική Γραμματεία, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τους υπεύθυνους Τομέων θα ασχοληθεί επίσης με τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς και την οργανωτική ανάπτυξη του ΔΗΚΚΙ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην οργανωτική λειτουργία του κόμματος, κάτι που αποτελεί σημαντική αδυναμία του και ίσως και έμφυτη δυσκολία λόγω της ίδιας της φυσιογνωμίας του κόμματος. Ωστόσο το γεγονός της διαρροής μελών και στελεχών του ΔΗΚΚΙ στη Λάρισα (συγκεκριμένα η αποχώρηση 23 μελών και στελεχών λόγω διαφωνιών στις διαδικασίες ανάδειξης τοπικών στελεχών), καθώς και η πρόσφατη αποχώρηση, μόλις μια μέρα πριν τις εκλογές, του Ζήση Παπαδημητρίου,μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, δε φαίνεται να προβληματίζει, προς το παρόν, την ηγεσία του ΔΗΚΚΙ.

Επίσης ένα άλλο θέμα που αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενες συνεδριάσεις των πολιτικών οργάνων, είναι το σε ποια ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου θα ενταχθεί το ΔΗΚΚΙ, καθώς αποκλείεται προκαταβολικά η συμμετοχή στην ομάδα των "σοσιαλιστών - σοσιαλδημοκρατών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ