Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίστε τον αγώνα για ουσιαστική μόρφωση

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Να συνεχίσουν τον αγώνα, να μην εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή, παρά την αποστροφή και την απέχθεια που δημιουργεί το σχολείο των ταξικών φραγμών, της ανούσιας αποστήθισης αποσπασματικών γνώσεων και του ψυχοφθόρου εξεταστικού μαραθώνιου, καλεί τους μαθητές το Τμήμα Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τις πανελλαδικές εξετάσεις της Β Λυκείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους νέους, που διαγωνίζονται στον ψυχοφθόρο εξεταστικό μαραθώνιο της Β Λυκείου. Η αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους είναι απόλυτα δικαιολογημένη, καθώς συνειδητοποιούν ότι ο πανελλαδικός κι απρόσωπος χαρακτήρας των εξετάσεων σε όλα σχεδόν τα σχολικά μαθήματα δεν εξυπηρετεί τη μόρφωση της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου, αλλά την αποθάρρυνση και τον περιορισμό των μαθητών του λυκείου και τον αυστηρότερο ταξικό έλεγχο της ροής προς την ανώτατη εκπαίδευση.

Καλούμε τα παιδιά, ιδιαίτερα της εργατικής τάξης και των καταπιεζόμενων λαϊκών στρωμάτων, που έμαθαν να διεκδικούν τη μόρφωση και τη ζωή, να δείξουν για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά τους και να μην καταθέσουν τα όπλα. Εχοντας αντιληφθεί πού οδηγεί η αντιδραστική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, να μην υποκύψουν στις καθησυχαστικές υποσχέσεις, να μείνουν καχύποπτοι απέναντι στις υποκριτικές ευχές και προσευχές. Να βασιστούν στη δική τους σκληρή προσπάθεια και παρά τις αντίξοες συνθήκες να μην παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους, να συνεχίσουν το συλλογικό αγώνα για ουσιαστική μόρφωση και δημιουργική ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ