Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντιδρούν στο νέο πρόγραμμα σπουδών

Τις διοικητικές διαδικασίες του τμήματος της Ιατρικής παρεμπόδισαν χτες το πρωί οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το νέο πρόγραμμα σπουδών, που επιβλήθηκε με φασιστικούς τρόπους από την πλευρά του προέδρου του τμήματος, Αχιλλέα Τουρκαντώνη.

Οι φοιτητές, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, έκλεισαν με λουκέτο την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων του τμήματος, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διεξαγωγή της συνέλευσης των καθηγητών. Βασικό αίτημα των φοιτητών είναι να αποσυρθεί άμεσα το νέο πρόγραμμα σπουδών. Ενα πρόγραμμα που επιβάλλει προαπαιτούμενα μαθήματα, αύξηση ωρών διδασκαλίας και υποχρεωτικές παρουσίες στα αμφιθέατρα, χωρίς όμως να διασφαλίζει το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ τονίζει ότι το πρόβλημα των φοιτητών είναι η αξιοποίηση των ωρών διδασκαλίας που ήδη υπάρχουν. Οπως καταγγέλλουν, "έχουν εντοπιστεί ατέλειωτες χαμένες αμφιθεατρικές ώρες, χωρίς καθηγητές, ώρες ξεκομμένες από την κλινική πράξη, διδασκαλία με 20 φοιτητές ανά θάλαμο, αυθαιρεσίες των μελών ΔΕΠ, αναγωγή των εξετάσεων ως τη σπουδαιότερη στιγμή του εξαμήνου κλπ.".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τμήματος, Α. Τουρκαντώνης,έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να απειλεί τους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί. Μάλιστα συνεχίζει να παραβλέπει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, η οποία επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων των φοιτητών στη μόρφωση και τη δουλιά.

Οι φοιτητές, απαντώντας στις απειλές του Α. Τουρκαντώνη, δηλώνουν ότι θα επανέλθουν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις το Σεπτέμβρη, αποτρέποντας την εγγραφή των νέων φοιτητών στη σχολή και τη διανομή του νέου προγράμματος σπουδών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές (2023-03-24 00:00:00.0)
Οργάνωση της πάλης στη βάση των κοινών διεκδικήσεων (2022-12-07 00:00:00.0)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2008-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ