Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χρυσές δουλιές για τους "σχολάρχες"

"Φέτος, στα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας υπήρξαν χιλιάδες αιτήσεις από μαθητές, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να μην μπορούν να καλύψουν όλες τις αιτήσεις. Ιδρύθηκαν ιδιωτικά σχολεία στα Φάρσαλα, στην Καστοριά, στη Λάρισα, στα Χανιά, στα Ιωάννινα, στη Χαλκίδα, στο Βόλο, στην Κέρκυρα, στην Καλαμάτα και τη Λαμία. Υπάρχει μια τάση πολλών παιδιών, όσων δηλαδή μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις ή ακόμα που ανταποκρίνονται με θυσίες των γονιών, να φεύγουν από τα δημόσια για να πάνε να εγγραφούν στα ιδιωτικά σχολεία", επισημαίνει η Μαρία Κουμάτου,μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτικών που εργάζονται σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά: Στα ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα, έχουμε αύξηση των αιτήσεων εγγραφής από 10 έως 15% αλλά και σε άλλες φτάνουν το 19%.Σε κάποιο, ο διευθυντής του λυκείου είπε πως ήταν πρωτοφανής ο αριθμός των αιτήσεων για το λύκειο που θα μπορούσε να ιδρύσει και νέα τμήματα, λέει η Μ. Κουμάτου.

Υπάρχει διπλασιασμός των μαθητών που πηγαίνουν στο φροντιστήριο και αυξάνονται και οι ώρες διδασκαλίας, αφού τα παιδιά με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα έχουν επιβαρυνθεί με πάρα πολύ ύλη, πολλά μαθήματα εφόσον και στη Β Λυκείου θα μετράει ο βαθμός. Ενα μεγάλο ποσοστό των μαθητών, το 53,8%,θεωρεί ότι τα φροντιστήρια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ίδια γνώμη έχει το 56% των γονέων. Ενα μεγάλο ποσοστό κρίνουν ότι τα φροντιστήρια παίζουν σημαντικό ρόλο για την απόδοσή τους στο δημόσιο σχολείο, τη βαθμολογία των τετραμήνων. Παράλληλα, έχουμε ροή προς αύξηση των ΙΕΚ. "Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης μαζί με το εξεταστικό σύστημα που έχει πολλές απαιτήσεις στέλνουν τα παιδιά στα φροντιστήρια αλλά και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πολλοί είναι οι φροντιστές που θέλουν να κάνουν αιτήσεις για να ανοίξουν ιδιωτικά σχολεία", τονίζει η Μ. Κουμάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ