Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ
"Απόσυρση του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος"

Καταγγελία για τη συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτών στην "ειρηνευτική δύναμη" κατοχής

O Σύνδεσμος Συνταξιούχων και Επιδοματούχων του ΙΚΑ έστειλε χτες επιστολή καταγγελίας για τη συμμετοχή της χώρας, με το εκστρατευτικό σώμα, στα στρατεύματα κατοχής στη Γιουγκοσλαβία. Η καταγγελία, που στάλθηκε προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, τον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, τα πολιτικά κόμματα,και τα ΜΜΕ, έχει ως εξής: "Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων και Επιδοματούχων του ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά και περιχώρων διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει (προς τον ελληνικό λαό που το 98% είναι κατά του πολέμου) την ελληνική κυβέρνηση, που ενώ μας μιλάει για πολιτική ειρήνης, έστειλε εκστρατευτικό σώμα κατοχής από 1.500 άνδρες κατά της φίλης Γιουγκοσλαβίας, υπηρετώντας έτσι τα σχέδια του ΝΑΤΟ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

Απαιτούμε την ακύρωση αυτής της απόφασης από την ελληνική κυβέρνηση και να αποσύρει τις Ελληνικές Δυνάμεις που μετέχουν στη ΝΑΤΟική κατοχή της επαρχίας (Κοσσυφοπέδιο) της Γιουγκοσλαβίας.

Καλούμε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να αγωνιστούν για την άμεση απόσυρση των φαντάρων μας από τη Γιουγκοσλαβία.

Επίσης καλούμε τους συνταξιούχους να πάρουν σύσσωμοι μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιούνη 1999 και ώρα 7.30 μμ στην πλατεία Κάνιγγος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ