Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Τα συνδικάτα καλούν σε αντιΝΑΤΟική πάλη

Τη συμμετοχή της κυβέρνησης στο βρόμικο πόλεμο των Αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών εναντίον του λαού της Γιουγκοσλαβίας, καταγγέλλουν σε ανακοινώσεις τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης,ενώ καλούν όλους τους εργάτες να πάρουν μαζικά μέρος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, την Τρίτη 22 Ιούνη, στις 7.30μμ, στην πλατεία Κάνιγγος και να εντείνουν την αντιΝΑΤΟική τους πάλη.

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων τονίζεται: "Οι 1.500 Ελληνες αξιωματικοί και οπλίτες που στέλνονται στη γειτονική χώρα, δεν αποτελούν τμήμα μιας ειρηνευτικής δύναμης, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά τμήμα του ΝΑΤΟικού στρατού κατοχής του Κοσσυφοπεδίου. Η κύρια αποστολή τους δεν είναι η διαφύλαξη της ειρήνης, αλλά η καταπάτηση της ανεξαρτησίας του γιουγκοσλάβικου λαού, το κουτσούρεμα της εδαφικής ακεραιότητας της γειτονικής χώρας, η μετατροπή του Κοσσυφοπεδίου σε ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο για να εξυπηρετηθούν η ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων και τα στρατηγικά και οικονομικά σχέδια των ιμπεριαλιστών".

Το Συνδικάτο Οικοδόμων απαιτεί από την κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως την ελληνική ταξιαρχία από το Κοσσυφοπέδιο, τις μονάδες του ελληνικού στρατού από τις Βοσνία, Αλβανία, Αδριατική και να μη μείνει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας. Τέλος, καλεί τους οικοδόμους να "εντείνουν την πάλη για να σταματήσει η διέλευση των κατοχικών ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από την Ελλάδα, να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις, να φύγουν τα γεράκια του πολέμου από τη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια".

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης καταδικάζεται "η πολύπλευρη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας", καθώς και η "συνέχιση της εμπλοκής της με κατοχικές δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο".

"Είναι σαφές - τονίζεται - ότι ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουμε τη δράση μας ενάντια στο ΝΑΤΟ, στη ΝΑΤΟική κατοχή της Γιουγκοσλαβίας". Το Συνδικάτο απαιτεί από την κυβέρνηση την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται εκτός συνόρων και το σταμάτημα κάθε ελληνικής συμμετοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ