Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΙΤΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μαζική συμμετοχή στο αντιιμπεριαλιστικό μπλόκο

- Η ΚΝΕ έχει προαναγγείλει ένα "νεανικό μπλόκο στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο", στις 10 και 11 Ιούλη. Τι χαρακτήρα θα έχει αυτή η εκδήλωση;

- Το διήμερο μπλόκο που οργανώνει η ΚΝΕ έρχεται σαν συνέχεια της πρωτοπόρας δράσης της Οργάνωσής μας όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξαπέλυσαν ΝΑΤΟ - ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ανακαταλαμβάνοντας την παραλία του Λιτόχωρου, κλείνοντας τη δίοδο μεταφοράς των φονικών όπλων στους Ευζώνους και διαδηλώνοντας στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και τρεις μήνες έχει γίνει μια "ΝΑΤΟική πόλη", ένα μήνυμα θέλουμε να διακηρύξουμε: Οτι ο αγώνας συνεχίζεται, ακόμα πιο έντονα σήμερα, ενάντια στη ΝΑΤΟική κατοχή που επιβάλλει στο Κόσσοβο η "ειρήνη" των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους. Μια "ειρήνη" με το πιστόλι στον κρόταφο ως συνέχεια, αλλά και προπομπό του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ετσι δίνουμε και την αυτονόητη για τους νέους κομμουνιστές συνέχεια, στην όγδοη κατά σειρά πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΝΕ, που πλέον έχει γίνει θεσμός για το κίνημα της νεολαίας.

- Πώς ανταποκρίνονται οι νέοι στο κάλεσμα που τους απευθύνει η ΚΝΕ να συμμετάσχουν σ' αυτή την πανελλαδική, αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση;

- Από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτός ο βρώμικος πόλεμος, η νεολαία μαζί με το λαό βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να εμποδίσει τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Εδωσε το μαζικό και ενθουσιώδες "παρών" στις πορείες, στις συναυλίες, στις συγκεντρώσεις, στα μπλόκα που έστηνε το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για να παρεμποδίσει τη διέλευση των ΝΑΤΟικών όπλων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Απαίτησε και απαιτεί να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι από το σφαγείο του ΝΑΤΟ. Ολο και περισσότεροι νέοι αναγνωρίζουν ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να σταματήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, δεν "τσιμπάνε" στα φληναφήματα περί "ειρήνης στο Κόσσοβο", στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην υποτελή ελληνική κυβέρνηση, όπως έδειξαν και οι εκλογές.

Γι' αυτό και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθεί μαζικά στο κάλεσμα της Οργάνωσής μας. Ηδη το κλείσιμο των συμμετοχών προχωρά με γοργούς ρυθμούς, δείχνοντας ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

- Πώς θα κλιμακώσει παραπέρα η Οργάνωση τη δράση της ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα εγκληματικά του σχέδια στην περιοχή;

- Αυτή η πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση αποτελεί ταυτόχρονα έναν πρώτο σταθμό των εκδηλώσεων του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται μια σειρά από προφεστιβαλικές εκδηλώσεις κυρίως με θέμα τον πόλεμο. Αποτελούν ένα σημαντικό βήμα διαλόγου και ουσιαστικής επικοινωνίας της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ με χιλιάδες νέους. Και νομίζουμε θα πιάσει τόπο το κάλεσμα συστράτευσης που απευθύνουμε σε κάθε νέο και νέα που αγανακτεί, που θέλει να δράσει.

Ο πόλεμος όχι μόνο δεν τελείωσε, όπως θέλουν να μας πείσουν, αλλά κρέμεται σαν "δαμόκλειος σπάθη" πάνω από τα κεφάλια μας. Απαιτείται οργανωμένη δράση, χρειάζεται πιο μαζική και γερή ΚΝΕ, ώστε να ισχυροποιηθεί το κίνημα της νεολαίας και να συμβάλει αποφασιστικά στη συγκρότηση του μεγάλου λαϊκού μετώπου, που θα είναι ικανό να καταστρέψει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή μας.

Γ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ