Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Το χαφιεδιλίκι καλά κρατεί

Μάλλον σε ρόλο χαφιέ θέλει το προσωπικό φύλαξης του ιδρύματος η διοίκηση του ΤΕΙ Χαλκίδας, αφού το χρησιμοποιεί και για τη "φύλαξη" από τους "εσωτερικούς εχθρούς". Στην προκειμένη περίπτωση ο "εχθρός" είναι οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας".

Ετσι, ο φύλακας Γεώργιος Χουλιάρας παρακολούθησε και κατέγραψε τις κινήσεις του μέλους των ΠΚΣ και σπουδαστή, Γιώργου Μαζίτσου (που μένει στην εστία του ΤΕΙ) και έστειλε έγγραφη αναφορά στη διεύθυνση του ΤΕΙ, με την "κατηγορία" ότι κατά την προεκλογική περίοδο των σπουδαστικών εκλογών έκανε αφισοκόλληση, μαζί με άλλους συναδέλφους του. Μάλιστα, η αναφορά κατατέθηκε μετά από εισήγηση του διευθυντή της σχολής ΣΔΟ Δ. Παλαμούρδα,γεγονός που δείχνει ότι ο φύλακας δεν ενήργησε αυτόβουλα.

Η αναφορά δεν εμπεριέχει καμία απόδειξη κάποιας αξιόποινης πράξης που θα ενεργοποιούσε τη διεύθυνση, αφού η αφισοκόλληση ούτε σαν αφορμή βέβαια δεν μπορεί να σταθεί και όλα δείχνουν ότι ο σπουδαστής κατηγορείται... για τη συνδικαλιστική του ένταξη!

Η κατάπτυστη πράξη του φύλακα και η συνέχειά της από το συμβούλιο του ΤΕΙ βρίσκουν αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία σπουδαστών και σπουδαστικής κοινότητας. Παραπέμπει σε άλλες, μαύρες εποχές και στοχεύουν στη μη ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα στο ίδρυμα. Ισως να αποδεικνύει και τον πανικό ορισμένων για την άνοδο των ΠΚΣ στις εκλογές (δεύτερη δύναμη στα ΤΕΙ Χαλκίδας), σε κάθε περίπτωση όμως αποσκοπεί στο φίμωμα της παράταξης, οι θέσεις της οποίας βρίσκουν όλο και πιο μεγάλη απήχηση ανάμεσα στους σπουδαστές, αλλά και στην τρομοκράτηση των τελευταίων, έτσι ώστε να μην αμφισβητήσουν τα εφιαλτικά σχέδια της κυβέρνησης για την παιδεία. Η πράξη αυτή έρχεται εξάλλου σε μια περίοδο που αυξάνονται τα κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκρατίας, όχι μόνο κρατικής. Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσαν οι ΠΚΣ των ΤΕΙ Χαλκίδας, όπου ανάμεσα στα άλλα καλούν τους σπουδαστές σε επαγρύπνηση και αγωνιστική εγρήγορση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ