Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απουσίαζε το άλλο μισό του ουρανού

Συνάντηση γυναικών της Αυτοδιοίκησης

Μια σειρά επαναδιατυπωμένες θέσεις και ανούσιες διαπιστώσεις περιέγραψαν για άλλη μια φορά εκλεγμένες γυναίκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μετείχαν στο Δ' Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών Α'βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα "Η Γυναίκα Πέρα από το 2000", που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ενα συνέδριο που "σκόνταψε" στους επιφανειακούς υφάλους της πολιτικής που εφαρμόζουν οι δύο κυρίαρχες παρατάξεις, μιας και εξ ολοκλήρου οι γυναίκες που παραβρέθηκαν ήταν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του κεντροαριστερού φίλου τους του ΣΥΝ.

Σχεδόν όλες παρέμειναν στην επιφάνεια επαναφέροντας το ζήτημα της αντιμετώπισής τους από τα ΜΜΕ και ειδικά μέσα από τις διαφημίσεις. Αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η γυναίκα της επαρχίας παραμένει εγκλωβισμένη στα παραδοσιακά αρχέτυπα. Απέφυγαν συστηματικά να προτείνουν τις λύσεις εκείνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις γυναίκες της επαρχίας και της πόλης, να ξεφύγουν από τη μιζέρια που τις καταλογίζουν.

Παραβρισκόμενη στη συνάντηση η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου,κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η γυναίκα θα μπορούσε να συνεισφέρει στην κοινωνική προσφορά και τόνισε: "Οταν μιλούμε για κοινωνική προσφορά της γυναίκας εννοούμε κυρίως την προσφορά της γυναίκας, σαν μορφή και σαν σύνολο, στους κοινωνικούς αγώνες. Σ' αυτό το πεδίο, στο πεδίο των αγώνων, διαπλέκεται η διαμόρφωση των αντικειμενικών και υποκειμενικών όρων για την κατάκτηση της ισοτιμίας τους. Η πράξη και η ιστορία έχουν αποδείξει ότι μέσα στην ταξική πάλη οι γυναίκες αναπτύσσονται πολιτικά, πολιτιστικά, μορφωτικά.

Και όσο το επίπεδο της ταξικής πάλης ανεβαίνει, τόσο διευρύνετε η συμμετοχή των γυναικών και με ανάλογα αυξανόμενη ένταση διεκδικούν το να είναι ακριβώς το "άλλο μισό του ουρανού"".

Η Μ. Μπόσκου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πολύπαθες γυναίκες της Γιουγκοσλαβίας, που όλο το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπιζαν κατά πρόσωπο τη ΝΑΤΟευρωπαϊκή βαρβαρότητα με λεβεντιά και με τραγούδι και την αντιμετωπίζουν και σήμερα με διαφορετικό πρόσωπο. "Με το πρόσωπο της "ειρήνης", μιας ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο, μιας "ειρήνης" με στρατό κατοχής, μιας "ειρήνης" με προσφυγιά, αίμα και θάνατο", όπως τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ