Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"
Δεσμεύσεις για αγωνιστική διεκδίκηση

Στις 26 - 27 Ιούνη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Με πρόγραμμα για την αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των φαρμακοποιών η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών - Συνεργαζόμενοι" (ΔΠΚ - Σ) ζητά την υπερψήφισή της στις εκλογές του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), που θα γίνουν στις 26 - 27 Ιούνη 1999.

Εχοντας ως θεμέλιο πως το φάρμακο είναι αδιαμφισβήτητο κοινωνικό αγαθό, με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών και την εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος, μακριά από διαχειριστικές λογικές, απαιτώντας τη ρήξη με την κυβερνητική πολιτική, που έφερε ολέθρια αποτελέσματα για τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και τον Ελληνα φαρμακοποιό.

Η ΔΠΚ - Σ καταγγέλλει παράλληλα τη στάση της απερχόμενης πλειοψηφίας του ΔΣ, η οποία για μια ακόμα τριετία χαρακτηρίστηκε από τις συνεχείς υποχωρήσεις και την αδιαφάνεια. Ενδεικτική της στάσης αυτής η ματαίωση της προγραμματισμένης για τις 15.5.99 Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου, καθώς οκτώ μέλη της παράταξης του απερχόμενου προέδρου Δ. Βαγιωνά ήθελαν να αποφύγουν κάθε συζήτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου ενόψει των εκλογών του συλλόγου. Επίσης καταγγέλλει και την πρακτική των άλλων παρατάξεων που ενώ το 1996 εμφανίστηκαν με υποτίθεται προγράμματα στις κρίσιμες ψηφοφορίες του κλάδου εμφανίστηκαν σαν ένα σώμα και μία ψυχή. "Στην ενότητα εκείνων που θυσιάζουν τα δικαιώματά μας στο βωμό της εισόδου της χώρας μας στην ΟΝΕ αντιπαραθέτουμε την ενότητα των φαρμακοποιών, που όχι μόνο παλεύουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα αλλά και να κατακτήσουν όλα όσα μας ανήκουν στις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις", τονίζει η ΔΠΚ - Σ.

Η ΔΠΚ - Σ δεσμεύεται να διεκδικήσει: Την κατάργηση της λίστας και τη σταθερή τιμή των φαρμάκων. Ενιαίες συλλογικές συμβάσεις με όλα τα Ταμεία και τη διακίνηση όλων των φαρμάκων και εμβολίων από τα φαρμακεία που αφορούν μη νοσηλευόμενους. Αύξηση των κοινωνικών παροχών του ΤΣΑΥ, τη δημιουργία συνεταιριστικών φαρμακείων σε υγιείς βάσεις και τη μη αύξηση των μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων. Την κατάργηση όλων των ρυθμίσεων για την ενιαίου τύπου συνταγή, την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, την ολοκλήρωση της μελέτης, την έκδοση του εθνικού συνταγολογίου και την επαναφορά στο σύνολο του ιδρυτικού νόμου του ΕΟΦ (1316/83).

Το ψηφοδέλτιο

Οι υποψήφιοι της ΔΠΚ - Σ είναι (σε παρένθεση οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι): Αραβανής Γεράσιμος,(Πρέβεζα), Αρμενάκα Ελένη (Αττική), Γενετζάκης Απόστολος (Ηράκλειο Κρήτης), Ευθυμιάδης Χαράλαμπος (Δωδεκάνησα), Ζήσης Γιώργος,Καββαλάρης Γιάννης (Αττική), Μουρατιάν Κώστας (Καρδίτσα), Παντελή Μαρία (Ιωάννινα) και Τζήλου Λουίζα (Λάρισα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ