Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αγώνας κατά των "ανθυγιεινών" πολιτικών

"Επιδρομή κατά της υγείας και της ζωής των λαών",χαρακτηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) η ελεύθερη δράση των πολυεθνικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ, να παράγουν, να διακινούν και να διαθέτουν στους καταναλωτές μολυσμένα βασικά είδη διατροφής.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει: "Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι πολιτικές της οικονομίας της αγοράς, της ανταγωνιστικότητας, το κυνηγητό του μέγιστου κέρδους είναι που τις κάνει ασύδοτες και ικανές να αδιαφορούν για την ανθρώπινη αξία και υπόσταση. Οι πολυεθνικές με τη βοήθεια των κυβερνήσεων χτυπούν τα εργατικά δικαιώματα, ρίχνοντας το εργατικό κόστος. Στη συνέχεια με στόχο το μέγιστο κέρδος ρίχνουν επιπλέον το κόστος ορισμένων πρώτων υλών, διαπράττοντας μαζικά εγκλήματα, όπως κάνουν με τις διοξίνες. Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται κανείς για να διαπιστώσει ότι οι μονόδρομοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών είναι επικίνδυνοι και βρίσκονται σε διαδικασία σήψης, κόντρα στα συμφέροντα των λαών;".

Συνεχίζοντας το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στάση υποταγής "των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων", που "συμμετέχουν ενεργά στα σχέδια των πολυεθνικών, εξασφαλίζοντας ατιμωρησία στους θύτες και επιδιώκοντας να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των καταναλωτών", ενώ τονίζει ότι "κατά απαίτηση των ντόπιων βιομηχανιών ανάλογη στάση κρατά και η ελληνική κυβέρνηση".

Συνδέοντας το θέμα των μολυσμένων τροφίμων με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: "Είναι οι ίδιες πολυεθνικές, οι ίδιες κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έριξαν τόνους ραδιενέργεια, χημικά και τοξικά στο Κόσσοβο και στη Γιουγκοσλαβία, δηλητηριάζοντας μόνιμα το περιβάλλον".

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ επισημαίνει την ανάγκη "να ξεσηκωθούν οι λαοί και να αντιπαλέψουν αυτή την αισχρή κατάσταση", ενώ καλεί τον ελληνικό λαό σε αγώνα για να βελτιωθεί ποσοτικά και ποιοτικά η ντόπια παραγωγή σε είδη διατροφής, να περιοριστούν - σταματήσουν οι εισαγωγές και να δυναμώσουν οι μορφές κοινωνικού ελέγχου.

"Τώρα - καταλήγει η ανακοίνωση - μέτωπο εργαζομένων, αγροτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενάντια στις πολυεθνικές. Τα συνδικάτα, οι λαϊκοί και επιστημονικοί φορείς να αξιώσουν επαρκείς ελέγχους. Κανένας εφησυχασμός απέναντι στην άθλια και επικίνδυνη κατάσταση. Οι λαοί έχουν δικαίωμα να προστατεύσουν τη ζωή τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ντόμινο της απληστίας (2008-03-29 00:00:00.0)
Μεταλλαγμένη ασυδοσία! (2002-10-12 00:00:00.0)
Τα κέρδη «τρελαίνουν» τις αγελάδες (2000-11-26 00:00:00.0)
Ελεγχος απ' την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση (1999-07-03 00:00:00.0)
ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (1999-06-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ