Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Στάση εργασίας σήμερα

Καταγγέλλουν τον δήμαρχο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και προσπάθεια τρομοκράτησης

Την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου Στ. Λανδράκη, ο οποίος αφού αρνείται επί τέσσερις μήνες να δεχτεί να συναντήσει αντιπροσωπεία των εργαζομένων, έφτασε στο σημείο να επισκεφτεί χτες το πρωί αιφνιδίως τους χώρους εργασίας και να βολιδοσκοπεί ποιοι θα συμμετάσχουν στη σημερινή στάση εργασίας που έχουν κηρύξει, κατήγγειλαν χτες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Γλυφάδας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν αποφασισμένοι - παρά την τρομοκρατία που επιχείρησε να ασκήσει ο δήμαρχος και την υποσχεσιολογία ότι θα προσληφθεί προσωπικό προκειμένου να αναπληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις - να πραγματοποιήσουν σήμερα στάση εργασίας, από τις 9 π.μ., έως τις 12 μ., αλλά και να συνεχίσουν αν δεν υπάρξει απάντηση σε μια σειρά από προβλήματα. Αυτά, όπως καταγράφτηκαν και χτες, αφορούν την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων του δήμου. Ηδη, όπως είπαν, υπάρχουν έτοιμες μελέτες για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου.

"Δε θα επιτρέψουμε να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών δημοτικές υπηρεσίες, κάτι στο οποίο επιχειρεί να ωθήσει τους δήμους η κυβέρνηση", δήλωσε κατηγορηματικά ο Σταύρος Νταντής,μέλος του ΔΣ του Σωματείου. Ο ίδιος τόνισε πως οι εργαζόμενοι δε θα δεχτούν την κατάργηση του συνδικαλισμού στο δήμο, που επιχειρεί ο δήμαρχος, αρνούμενος να τους δεχτεί και να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ, Ζαχαρίας Περράκης,αναφέρθηκε στη μη καταβολή, μέχρι σήμερα, του πριμ παραγωγικότητας, αλλά και στην έλλειψη προσωπικού, που προσπαθεί να καλύψει ο δήμαρχος με έκτακτους και προσωρινούς υπάλληλους. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι ζητούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Σήμερα, μετά τη λήξη της στάσης εργασίας, αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ