Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ" ΧΑΛΚΙΔΑΣ
"Στον αέρα" οι πρώην εργαζόμενοι

Καταγγελίες για συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι", μεταξύ της διοίκησης του"Καταναλωτή" και της εταιρίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Γαληνός", (που έχει μισθώσει όλα τα καταστήματα του καταναλωτικού συνεταιρισμού), σε βάρος των εργαζομένων, έκανε η διοίκηση του (πρώην) σωματείου.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του σωματείου των πρώην εργαζομένων στον "Καταναλωτή", κατηγόρησαν την τελευταία διοίκηση του συνεταιρισμού, αλλά και τους εκπροσώπους της εταιρίας "ΑΜΙ" (συμφερόντων Γαλανού Λαουτάρη), με πρόεδρο τον Αθ. Μιχαηλίδη, ότι δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις προς τους εργαζόμενους μετά τη συμφωνία συνεργασίας των δύο επιχειρήσεων και ότι "θα ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης και ποινικών αδικημάτων...".

Ετσι η προ ημερών αναγγελία πτώχευσης του "Καταναλωτή" έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων τους πρώην εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν ακόμα και "από την πτώχευση ο μόνος που θα ωφεληθεί είναι η εταιρία "Γαληνός" στην οποία θα μείνουν τα καταστήματα του συνεταιρισμού και παράλληλα απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής των συμφωνηθέντων χρημάτων, ως ενοικίου των καταστημάτων που ανέρχεται στο ποσό των 90 εκατ. δρχ. μηνιαίως", τη στιγμή μάλιστα, που ο "Γαληνός" έχει προχωρήσει σε συμφωνία - πακέτο - με την ΠΕΚΑΣ προφανώς - να απορροφήσει όλα τα καταστήματα των σούπερ μάρκετ "Καταναλωτής"στην Ελλάδα.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των πρώην εργαζομένων στον "Καταναλωτή", ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην άσκηση κάθε ένδικου μέσου αστικής ή ποινικής φύσης και επισήμαναν ότι σύντομα η διοίκηση του "Καταναλωτή", του"Καταναλωτή ΑΜΙ" και ο Γαληνός Λαουτάρης, ως εκπρόσωπος της "Γαληνός" θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στην ποινική δικαιοσύνη.

Στις καταγγελίες των εργαζομένων απάντησε με ανακοίνωσή του, ο επιχειρηματίας Γαληνός Λαουτάρης, ότι "πρόκειται για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης διά απαράδεκτων και ψευδών στοιχείων και επιχειρημάτων, που με υποχρεώνουν να ζητήσω την έννομη προστασία μου...", ενώ παρόμοια ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα και από την "Αθαν. Μιχαηλίδης ΑΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ