Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ εν δράσει
  • Με μια παράσταση σταθμό στην 16χρονη ιστορία του, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα περιοδεύσει το φετινό καλοκαίρι σε πόλεις και χωριά της Ηπείρου, υπερασπίζοντας τον Ηπειροκεντρικό του χαρακτήρα. Πρόκειται για την παράσταση "Στο Χάνι",μια αυθεντική διήγηση, μια αληθινή ιστορία, μια εξομολόγηση. Ενας λόγος που έρχεται απευθείας από την πηγή. Ο Γιώργος Μπακόλας σκηνοθέτησε και έδωσε θεατρική μορφή στην αφήγηση, αντλώντας στοιχεία από τον πλούτο της ηπειρωτικής παράδοσης και λαογραφίας. Το σκηνικό και το κοστούμι είναι της Ιουλίας Σταυρίδου,η μουσική του Βαγγέλη Αγγέλη,ενώ ο Γιώργος Τζέρπος αναμετράται στη σκηνή με τον απαιτητικό μονόλογο του κυρ-Γληγόρη.
  • Τον "Υπηρέτη δύο αφεντάδων" θα παρουσιάσει το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη,μετάφραση Παναγιώτας Πανταζή καιΘέμη Μουμουλίδη,σκηνικά Αναστασίας Αρσένη,κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου,χορογραφίες Αλίκης Καζούρη και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ντίνος Καρύδης, Χρήστος Θάνος, Μάκης Ρευματάς, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρήστος Μωραϊτης, Γεράσιμος Γεννατάς, Βίκυ Βολιώτη, Λεωνίδας Κακούρης, Θοδωρής Μπουζικάκος.Ο"Υπηρέτης δύο αφεντάδων" θα παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ξεκινώντας από τις Σέρρες, ενώ η αθηναϊκή πρεμιέρα θα δοθεί στο θέατρο Λυκαβηττού.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής συνεχίζει τις δοκιμές του μυθιστορηματικού δράματος "Τερέζα" του Φρέντυ Γερμανού,που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας. Κατά παραγγελία του ΔΗΠΕΘΕ το έργο επανεγράφη ως θεατρικό από τον ίδιο τονΦρέντυ Γερμανό και η πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου, στην Κομοτηνή, όπου θα παίζεται μέχρι τις 18 Ιουλίου. Η σκηνοθεσία είναι τουΚωνσταντίνου Μάριου,τα σκηνικά - κοστούμια του Τάσου Ζωγράφου και η μουσική επιμέλεια του Κώστα Χαριτάτου.Παίζουν: Νάντια Μουρούζη, Νίκος Κούρος, Αίας Μανθόπουλος, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Φιλοποίμην Ανδρεάδης,κ. ά.
  • Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι πρόβες του έργου "Η αυλή των θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη,που θα ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου,σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση και μουσική επιμέλεια Αντώνη Μιχαηλίδη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Χρήστος Βαλαβανίδης, Δήμητρα Καλπάκη, Φώτης Μακρής, Γιολάντα Μπαλαούρα, Μανώλης Γιούργος, Ντόρα Σιμοπούλου, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Ντίνα Μιχαηλίδη,κ. ά. Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων και θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με κορυφαία παράσταση στο Λυκαβηττό στις 23 Αυγούστου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ