Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 58 - 59
Πλήρωσε τα λάθη της

Η Εθνική με άγχος και πολλά λάθη στο παιχνίδι της ηττήθηκε από τους Γερμανούς στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ

Τα πολλά λάθη, το άγχος αλλά και η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στην περιφέρεια ήταν τα στοιχεία που στέρησαν χθες από την Εθνική μας το δικαίωμα να ανοίξει νικηφόρα τους αγώνες για το 31ο Ευρωμπάσκετ αφού ηττήθηκε από τη Γερμανία με 59 - 58.

Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παρουσιάστηκαν αγχωμένοι στο παιχνίδι, κάτι που τους οδήγησε σε πολλά λάθη στην επίθεση. Εδώ φάνηκε και η απουσία παικτών με καλό χειρισμό της μπάλας (Αλβέρτης, Οικονόμου, Λιαδέλης) αφού υπήρχε φανερό πρόβλημα στην εναλλαγή της πάσας με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να φεύγουν συνεχώς στον αιφνιδιασμό.

Η είσοδος του Μπουντούρη και το ξύπνημα του Σιγάλα στο Β μέρος ανέτρεψαν τα πράγματα και η Εθνική μας που έχανε στο πρώτο μέρος με 26 - 23 πήρε κεφάλι στο σκορ φθάνοντας τη διαφορά και στους 9 πόντους (49 - 40) στα μισά της επανάληψης. Παρ' όλα αυτά, τα λάθη στην περιφέρεια συνεχίστηκαν και οι Γερμανοί ανέκαμψαν ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα σε 56 - 56. Οι ελπίδες της Εθνικής μας για νίκη αναπτερώθηκαν αρχικά, αφού ο Σιγάλας ξανάδωσε την πρωτοπορία στο σκορ με 58 - 56 αλλά ένα τρίποντο του Μπογκόγιεβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα καθώς και μια αποτυχημένη επίθεση από τον Γιώργο Σιγάλα διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλαϊτζής, Μπουντούρης 8, Παπανικολάου 3, Σιγάλας 19, Κορωνιός 10, Τσακαλίδης 12, Γιαννούλης 4, Καράγκουτης 2.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μπογκόγιεβιτς 9, Ρεντλ 10, Λούτσκε 6, Τόμιτς, Τερντέγκε 1, Φέμερλιγκ 2, Οκουλάγια 10, Νέες 3, Νοβίτσκι 17.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ