Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και "εκπρόσωπος" του ΟΕΚ η ΠΑΣΚΕ...

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Χρέη εκπροσώπου του ΟΕΚ ανέλαβε αυτοβούλως η ΠΑΣΚΕ στο Νομό Λάρισας, όπου, με έκπληξη, το Εργατικό Κέντρο, αντί να πάρει απάντηση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για μια σειρά ερωτήματα που έθετε σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα στεγαστικά του προγράμματα, πήρε απάντηση από την ΠΑΣΚΕ!

Τα ερωτήματα που έθετε το ΕΚΛ προς τον Οργανισμό αφορούσαν στη μείωση των κονδυλίων για το κατασκευαστικό του πρόγραμμα από 22,72% του προϋπολογισμού του σε 20% και για την επιδότηση ενοικίου από 9% σε 5%. Ακόμα, το ΕΚΛ έθετε ερωτήματα για την αύξηση των ενσήμων που απαιτούνται ώστε να είναι κάποιος δικαιούχος του Οργανισμού, για τη μείωση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από 25 σε 15 χρόνια, για την κατάργηση του προγράμματος ΕΣΑΚ, για την αύξηση του επιτοκίου των δανείων, για τη μείωση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ΕΣΑΚ που έχουν δοθεί από 25 χρόνια σε 20. Τέλος, έθετε ερωτήματα για την ακύρωση της δημοπρασίας των 302 εργατικών κατοικιών στη Γιάννουλη, γεγονός για το οποίο το ΕΚΛ καταγγέλλει ως υπεύθυνη και την ΠΑΣΚΕ, τονίζοντας ότι είναι "ένοχη απέναντι στους δικαιούχους της περιοχής".

Σε ανακοίνωση τού Εργατικού Κέντρου Λάρισας τονίζεται σχετικά: "Φαίνεται ότι η ΠΑΣΚΕ, για μια ακόμα φορά, προσπαθεί να γίνει βαστάζος της κυβέρνησης για τα εξαγγελλόμενα προγράμματα του ΟΕΚ, παρ' όλες τις επανειλημμένες γκάφες που έπαθε στο παρελθόν, όπως για τα 150.000 δάνεια που εξαγγέλθηκαν και δόθηκαν μόνο 8.888. Η ΠΑΣΚΕ δεν είχε το κουράγιο στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΛ για τον ΟΕΚ να εκφράσει τις προτάσεις, επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις της, προτίμησε να υποχωρήσει".

Εξαλλου και η Τοπική Επιτροπή Λάρισας της ΕΣΑΚ καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, το "ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου" που έσπευσε να παίξει η ΠΑΣΚΕ, την οποία και συμβουλεύει να "κρατήσει αποστάσεις από την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, γιατί έρχονται δύσκολες μέρες για τους "βαστάζους" της εξουσίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ