Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναγκαία η συντονισμένη δράση

Πρόταση της "Εργατικής Ενότητας" για την από κοινού ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του "λουκέτου", έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚ Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Οι εργαζόμενοι της ΒΑΛΚΑΝ,της ΑΓΝΟ,της ΕΛΛΕΝΙΤ και όλων των βιομηχανιών που αντιμετωπίζουν το φάσμα του "λουκέτου", επιβάλλεται να συντονίσουν τα βήματά τους, να αποφασίσουν να δράσουν από κοινού. Οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν παραστάσεις και συγκεντρώσεις στον ΟΑΕΔ, στον ΣΕΒ, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κλπ., καθώς και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, με στόχο την οργάνωση κοινού συλλαλητηρίου.

Την πιο πάνω πρόταση κατέθεσε στην Ολομέλεια του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο συνδυασμός ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και έγινε δεκτή. Ωστόσο, το ζητούμενο είναι κατά πόσο η πλειοψηφία θα προχωρήσει και στην υλοποίηση της απόφασης.

Αναπτύσσοντας την πρόταση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θ. Κυριακίδης,ζήτησε να αναλάβει ακόμη το ΕΚΘ αγώνα για την ανάδειξη του Δημόσιου Τομέα ως μοχλού ανάπτυξης της βιομηχανίας. Ενός δημόσιου τομέα - όπως διευκρίνισε - προσανατολισμένου στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, εκσυγχρονισμένου, με κοινωνικό έλεγχο. Επίσης, ζήτησε εφαρμογή κλαδικών πολιτικών για την κλωστοϋφαντουργία, τον ιματισμό, το ξύλο, το χαρτί, την κατεργασία δέρματος, τη χημική βιομηχανία, τη στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, τις νέες τεχνολογίες, τη βιομηχανία οχημάτων, το μέταλλο, όπως και τη συγκρότηση ενιαίων δημόσιων φορέων στο ξύλο, στο χαρτί, στον ορυκτό πλούτο, στην κλωστοϋφαντουργία, στη βιομηχανία οχημάτων, στα λιπάσματα.

"Η ΒΑΛΚΑΝ, η ΑΓΝΟ, η ΕΛΛΕΝΙΤ, τα ΕΛΠΕ και μια μεγάλη μερίδα βιομηχανικών μονάδων βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Δεν είναι θέμα κακής διαχείρισης, είναι πρώτα και κύρια ζήτημα πολιτικό. Είναι το θέμα ότι ακριβώς αυτές οι πολιτικές ασκήθηκαν και ασκούνται όλα αυτά τα χρόνια στο όνομα της ελεύθερης αγοράς, της απελευθέρωσης των αγορών, της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων και εμπορευμάτων, των όρων της ΟΝΕ, που πιστά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του Ευρωενωσιακού μονόδρομου", υπογράμμισε ο Θ. Κυριακίδης. Επίσης, αναφερόμενος στο "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση",τόνισε ότι αυτό δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά την κωδικοποίηση όλης της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι ανάγκη, πρόσθεσε, η Ολομέλεια που θα συζητήσει σε λίγες μέρες το θέμα, να καταδικάσει το "Εθνικό Σχέδιο" και το ΕΚΘ να οργανώσει την ενημέρωση των εργαζομένων με επισκέψεις στους χώρους δουλιάς κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ