Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση για την ΑΛΚΑΤΕΛ Βόλου

Στη μεταφορά του εργοστασίου της ΑΛΚΑΤΕΛ από το Βόλο στην Αγία Μαρίνα Φθιώτιδας και στα εκβιαστικά διλήμματα που η επιχείρηση θέτει στους εργαζόμενους, αναφέρεται Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται: "Η απόφαση για το κλείσιμο και τη μεταφορά των λειτουργιών του εργοστασίου από το Βόλο σ' αυτό της ΑΛΚΑΤΕΛ που λειτουργεί στην Αγία Μαρίνα Φθιώτιδας έχει παρθεί, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες 34 εργαζόμενοι να εκβιάζονται ή να δεχτούν τη μεταφορά τους στο εργοστάσιο της Φθιώτιδας ή την ανεργία μέσω της "οικειοθελούς αποχώρησης". Ολα αυτά γίνονται όταν η ΑΛΚΑΤΕΛ βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο εκτέλεσης της προγραμματικής πενταετούς συμφωνίας (ΟΤΕ, ΔΕΗ), της οποίας το 25% περίπου αντιστοιχεί στις παραγωγικές δραστηριότητες του εργοστασίου ΑΛΚΑΤΕΛ Βόλου".

Οι δύο υπουργοί ερωτούνται τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξει αύξηση της ανεργίας στο νομό με το κλείσιμο ενός ακόμα εργοστασίου και τι μέτρα για την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας, που απορρέουν από την προγραμματική συμφωνία σε σχέση με το εργοστάσιο Βόλο, δηλαδή συνέχιση των εργασιών του ως την εκτέλεση της συμφωνίας το 2002.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ