Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Προσδοκούν κέρδη από την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ

Δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της "Αγροτικής Ασφαλιστικής"

Την αύξηση των κερδών τους από ασφάλιστρα επιδιώκουν οι ασφαλιστικές εταιρείες από την ιδιωτικοποίηση των αγροτικών ασφαλίσεων και τη σταδιακή απαξίωση του ΕΛΓΑ. Αυτό προκύπτει από τα όσα είπε χτες ο διευθύνων σύμβουλος της "Αγροτικής Ασφαλιστικής" Τρ. Λυσιμάχου,δίνοντας στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας κατά το πρώτο πεντάμηνο του 1999. Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας οι ασφαλιστικές εταιρίες αναμένουν αύξηση της πίτας των ασφαλίσεων κατά 5%-10%, από το οποίο το 80% αναμένεται σε πρώτη φάση να καρπωθεί η "Αγροτική", με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας - που σύμφωνα με τον ίδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού - με το οποίο προβλέπεται η επιδότηση των ασφαλίσεων φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της "Αγροτικής Ασφαλιστικής" για το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου, ο Τρ. Λυσιμάχου είπε ότι τα έσοδα από ασφάλιστρα έφτασαν σε 9,7 δισ. δρχ. έναντι 7,4 δισ. δρχ. την αντίστοιχη περίοδο του 1998, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 31,5%. Τα έσοδα ανήλθαν σε 4,4 δισ. έναντι 2,6 το πρώτο πεντάμηνο του 1998, σημειώνοντας αύξηση κατά 22%. Τα κέρδη της εταιρίας το πρώτο τρίμηνο του χρόνου έφτασαν σε 904 εκατ. δρχ. αυξημένα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 1998 κατά 20%. Η αύξηση αυτή οφείλεται σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας στην αύξηση της παραγωγής και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της "Αγροτικής Ασφαλιστικής" για επέκταση στη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, καθώς και ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η ίδρυση κοινής εταιρίας πληροφορικής με την Intrasoft, στην οποία θα συμμετέχει και η Αγροτική Τράπεζα. Στην ουσία δηλαδή, ο Τρ. Λυσιμάχου, γνωστοποίησε την εισβολή του Σωκράτη Κόκκαλη και στο χώρο της "Αγροτικής Ασφαλιστικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ